• CDA op bezoek in ons monumentale bedrijfspand

  09 september 2016

  Vanavond waren 4 leden van de CDA bij ons op bezoek. Waarom vraagt u zich af? Dat zal ik u vertellen. Wij werken namelijk in het mooiste pand van Rijnsburg! Een voormalige bollenschuur die is omgetoverd tot ons werkpaleis. 

  " Het CDA maakt zich hard voor de cultuur en geschiedenis van onze dorpen. Daarom gingen wij graag in op de uitnodiging van de eigenaar van de bollenschuur aan de Oegstgeesterweg 206a om het resultaat te bekijken van het herstel van de gietijzeren ramen en deuren van dit gebouw uit 1930. In 2015 heeft de gemeenteraad zo'n € 77.000,- vrijgemaakt uit de monumentenreserve voor de restauratie. Inmiddels is deze restauratie klaar en is er in het pand al een bedrijfsruimte in gebruik genomen.

  Prima initiatief om raadsleden (wethouder Krijn van der Spijk, raadsleden Jeroen Ravensbergen, Irene van der Plas en steunfractielid Jonathan de Mooij) een rondleiding te geven en te laten zien wat er met gemeenschapsgeld tot stand is gebracht. Een mooi historisch verhaal over Klaas Zandbergen, de ontwikkeling van de bollenteelt, een monumentale status, origineel hang- en sluitwerk en een modern kantoor van Quickworks Videoproducties dat in dit historische pand een plek heeft gevonden. " Aldus het CDA.

  Nieuwe Reactie

  Naam:

  E-mail: