Christian Surfers supxperience

 • Christian Surfers SUPXPERIENCE

  14 september 2011
  Zaterdag 3 september organiseerde Christian Surfers Holland de SUPXperience. De video impressie van dit event is gerealiseerd door QuickWorks.
  15 teams leggen een traject van ca. 20 kilometer af. Het traject start bij de Binnenwatering in Katwijk, vervolgens worden Rijnsburg, Valkenburg, Leiden en Warmond aangedaan waarna de peddelaars weer in Katwijk uitkomen. Met een surfplank en een peddel verleggen de deelnemers hun eigen, sportieve grenzen en halen zij geld op voor Christian Surfers in Brazillie. Naast de uitdaging om de afstand af te kunnen leggen, wordt het snelste team beloont leuke prijzen.
  Na maanden van voorbereiding zijn zij er klaar voor. De teams zijn samengesteld en hier en daar is er getraind om deze uitdaging succesvol af te kunnen ronden. Een van de deelnemers, Johan de Vreugd, twijfelde niet en gaf zich direct op. ‘Ik vind het super om op deze unieke manier geld op te kunnen halen voor het goede doel, samen met vrienden’.

  Op 3 september om 10.00 uur starten de eerste 15 deelnemers bij de Binnenwatering om na een kleine 7 kilometer aan te komen bij de eerste stop. Hier worden zij afgewisseld door het tweede teamlid die een zelfde afstand peddelt naar de tweede stop. Het derde en laatste teamlid sluit het traject af en peddelt weer terug naar De Binnenwatering. In totaal een route van 20 kilometer die loopt van de Binnenwatering in Katwijk, naar Rijnsburg, Valkenburg, Leiden, Warmond, Oegstgeest om weer af te sluiten in Katwijk.

  SUP staat voor Stand Up Peddle en is in Hawaii ontstaan vanuit de surfcultuur. Deze nieuwe sport wint in Nederland steeds meer aan populariteit. En dat is niet zo verwonderlijk. SUPpen is leuk, gezond en het is op ieder niveau op elk water uit te voeren. In rivieren en kanalen kunnen lange afstanden worden afgelegd en op zee kan je met een SUP ook de golven bereiden.

  Het project sponsoren, kan via www.christiansurfers.nl

  Bron tekst: RTV Katwijk
  Film: QuickWorks

  07 januari 2012 - 8:23:31 door Tawny
  God, I feel like I should be taking notes! Great work

  Nieuwe Reactie

  Naam:

  E-mail: