De beste corporate video, stap voor stap

Uniek, pakkend en van hoge kwaliteit

De beste corporate video voor uw bedrijf is uniek, pakkend en van hoge kwaliteit. Een corporate video maken is maatwerk. Ieder bedrijf is anders, zo ook de doelgroep. Daarom is elke video die Quickworks maakt volkomen uniek en aangepast aan de doelen, tone of voice en visie van het bedrijf.

1. Corporate marketing strategie

Voor het produceren van de corporate video wilt u inzicht krijgen in de manier waarop deze video in uw algehele en  video marketingmix past. Hiervoor zet u uw belangrijkste bedrijfsdoelstellingen uiteen. Waarvoor dient de corporate video, wie wilt u bereiken? Deze en andere vragen zorgen ervoor dat uw doelstellingen helder in beeld worden gebracht. En met deze doelstellingen gaan we aan de slag om uw corporate video tot een succes te maken.

2. Storytelling, uw verhaal in beeld

Zonder goed verhaal, geen sterke video. Om uw verhaal op een pakkende wijze te verbeelden moet er een fascinerend verhaal verteld worden. Een verhaal dat naadloos aansluit bij de behoefte van uw doelgroep, zonder daarbij de identiteit van uw bedrijf uit het oog te verliezen. Daarom schuiven wij graag met u rond de tafel om te brainstormen over uw ideeën. Ons creatieve team komt daarbij vaak met verrassende insteken en beelden. Ideeën die u zelf niet bedacht had, maar die perfect passen bij uw kernwaarden en aansluiten bij uw bedrijf, dienst of product. Wij maken een storyline, storyboard en uiteindelijk een strak script waarmee uw verhaal tot leven wordt gebracht. Op de visual storytelling pagina leest u meer over onze aanpak.

3. De filmopnames 

Als het script helder is gaat ons productieteam aan de slag. Uitgaande van de afgesproken deadline gaan we alles regelen en inplannen. Waar moet u zoal aandenken? De tijdsplanning, opname locaties, soort opnames, waar drone ook vaak onderdeel van zijn. Met het camerateam de gewenste opname uitrusting kiezen, acteurs, figuranten en zelfs soms dieren, veiligheidseisen, setdressing, briefen van betrokken medewerkers en andere personen vanuit onze opdrachtgever, schrijven van voice overs etc. Kortom het betere projectmanagement.

5. Visuele effecten in uw corporate video

Na de opnames gaan de editors aan de slag om de film tot een prachtig geheel te maken, passende muziek erbij te zoeken en de kleuren, door middel van collor grading, tot leven te brengen. Op onze afgeschermde portal zetten we de film ter preview online en kijken we met spanning uit naar uw reactie. Niet zelden overtreft deze de verwachtingen van de kijkers. Vaak zijn er nog een aantal puntjes op de i te zetten waarna we de film in de gewenste formaten gebruiksklaar aanleveren. Uw corporate video moet blijven boeien, van begin tot eind. Het verhaal moet nauwkeurig aansluiten bij uw merkwaarden en identiteit. We passen verschillende visuele effecten toe als het uw film versterkt. Van subtiele animaties tot grafische effecten en tekst animatie, wij zorgen dat uw corporate video naar een hoger niveau wordt getild.

6. Video agency, ook voor activatie van uw corporate video

Uw corporate video succesvol in de markt zetten gaat niet vanzelf. Daarom begeleid Quickworks u stap voor stap naar een geslaagd eindresultaat. Als video agency zijn wij een videoproductiebedrijf en marketingbureau in één. Met onze ruime ervaring in zowel marketing als productie kunnen wij u gericht advies en begeleiding bieden, van concept tot videoproductie en video activatie. Wij geven u advies en tips voor de optimale inzet van uw corporate video. Ook voor het actief betrekken van uw medewerkers en stakeholders daarbij.

Waarom QuickWorks

Planmatige aanpak

Experts in storytelling

In-hous videoproductie

More value for money

Commercieel succesvolle content

Persoonlijk kennismaken en brainstormen doen we graag!

Afspraak maken

Corporate video laten maken door Quickworks

Brand video voor uw corporate identity

Wie wilt u zijn?

Laat de persoonlijkheid en waarden van uw bedrijf zien met een goede brand video. Quickworks produceert brand video’s die uw merk tot leven brengen. Wie wilt u zijn voor uw klanten? Wat zijn de waarden die u uit wilt stralen?  

Beleving en gevoel

Met een goede brand video kunt u perfect inspelen op de gevoelens van de kijker. Laat de geest of het ethos van uw bedrijf zien. De houding van uw personeel of het gevoel dat u met uw merk wilt associëren. Mensen onthouden maar een klein deel van wat u tegen ze zegt. Wat wel blijft hangen? Het gevoel dat u ze geeft! Bekijk ook onze branded content pagina voor meer uitleg over het verschil tussen branded video en een corporate video of bedrijfsfilm.

Muziek en activatie

Muziek kan sterke emoties oproepen, daarom worden in veel brand video’s geen dialogen gebruikt maar neemt de muziek de leiding. Het kiezen of componeren van de juiste soundtrack is uitermate belangrijk om uw boodschap juist over te brengen. Quickworks helpt u bij het activeren uw brand video. Zo bereikt u uw doelgroep op een nog effectievere manier.  

Tips om alles uit uw corporate video te halen

Versterk uw corporate merk identiteit.

Een goede corporate video helpt u om uw merk identiteit te creëren, promoten en versterken. Deze video staat centraal in uw online content strategie en stuurt bezoekers naar uw website en andere online marketing kanalen. 

SEO voordelen van corporate video’s.

Uw website nog beter vindbaar maken? Dat doet u met video’s! Het maken van video’s kan een enorme boost geven aan uw SEO resultaten. Sinds YouTube onderdeel is van Google worden video’s bovenaan getoond in de zoekresultaten. Het goed inzetten van video’s in uw marketing kan zorgen voor een prominente positie op de eerste pagina in de Google zoekresultaten. Ook op social media en in uw e-mailmarketing doen video’s het zeer goed.

Houdt uw corporate video kort en krachtig.

Het is verleidelijk veel informatie in uw bedrijfsfilm te laten zien, maar dit leidt tot verlies aan emotie en impact. Houdt uw video kort en krachtig met niet meer dan één of twee duidelijke berichten. Berichten die uw kijkers aanspreken en blijven hangen.