Non profit video voor NGO’s

Vraag aandacht

Vraag aandacht voor uw maatschappelijke vraagstuk, maak mensen bewust en breng gedragsverandering op gang met de perfecte non profit video. Uw doelgroep is niet op zoek naar een dienst of product. Zij willen graag hun tijd, geld of diensten inzetten om een verschil te maken in de wereld. Met een non profit video laat u zien welke positieve impact uw NGO organisatie heeft. Uw doel en boodschap is anders dan die van een gemiddeld bedrijf. Daarom vraagt het maken van een goede non profit video om een andere aanpak. Quickworks weet als geen ander hoe emoties kunnen worden overgebracht via video. 

Storytelling centraal bij non profit video’s

Storytelling is onze passie en dit passen wij dan ook graag toe. Verhalen maken veel meer indruk dan een opsomming van feiten. En juist non profit organisaties hebben geweldige verhalen om te delen. Waarom is uw project zo belangrijk? Welke hulp heeft u al geboden en wat is het resultaat daarvan? Uw boodschap op een pakkende en heldere manier overbrengen, en mensen warm laten lopen voor uw organisatie, dat wilt u bereiken.

Trek nieuwe sponsors en donateurs aan met uw non profit video

Mensen willen echt wel

U als NGO, ofwel niet gouvernementele organisatie, opereert los van de overheid. U zet zich, op niet commerciële wijze, in voor een politiek of maatschappelijk doel. Maar daar is geld voor nodig. Diverse particuliere giften helpen u verder, maar ook bedrijven doneren graag aan NGO’s. Want de moderne consument houdt van maatschappelijk verantwoordelijke producten. En ook medewerkers werken graag voor een maatschappelijk verantwoordelijk bedrijf.

Laat zien wat u doet

Veel bedrijven doen aan sponsoring van festivals, evenementen en goede doelen. Uw NGO kan één van de doelen zijn die van deze zakelijke vrijgevigheid mag profiteren. Maar hoe vestigt u de aandacht op uw non profit organisatie? Juist, met een goede non profit video. Laat zien wat u doet, wat u al heeft bereikt en waarom uw organisatie de juiste is om mee in zee te gaan. Een goede sponsor partner realiseert zich dat ze geen donatie doen, maar een business deal waar u beide beter van wordt. Laat toekomstige sponsors de commerciële kansen zien die een evenement, doel of organisatie kan brengen en ze zullen u graag willen sponsoren.

Maak een afspraak om te brainstormen over hoe uw verhaal sterk neer te zetten.

Binnen en buitenland van A tot Z

NGO marketing

Ook al gaat marketing in de basis om het behalen van meer omzet, ook non profit organisaties bedrijven marketing. De doelen zijn alleen anders. Zoals het werven van leden, binnenhalen van nieuwe sponsors en contributies of het vergroten van het bewustzijn rondom uw doel. Als non profit organisatie verkoopt u vooral uzelf. En dit gaat vaak gepaard met een bepaald gevoel dat u mensen mee wilt geven, een emotie. Videomarketing kan u daarbij uitstekend helpen.

Wat wordt het verhaal?

Een verhaal dat de juiste emotie overbrengt is essentieel om uw non profit video te laten slagen. Om uw doelen te bereiken moeten een aantal punten zeker in de video terugkomen:

 • U heeft een missie. Wat is ervoor nodig om uw organisatie daarin te laten slagen?
 • Kies de juiste persoon voor uw video, iemand waarmee uw doelgroep zich kan identificeren.
 • Welke emotie wilt u overbrengen? Kies de juiste toon om dit gevoel op te wekken.
 • Vraag! Laat uw doelgroep in actie komen door één duidelijke manier te geven waarop mensen kunnen helpen.

In binnen en buitenland van A tot Z

Quickworks is een allround videoproductiebedrijf dat u van a tot z kan helpen bij het realiseren van de perfecte video voor uw organisatie. In de allereerste plaats door onze mensen die met kennis van zaken, passie en respect voor mens en dier voor u aan de slag gaan. Ook voor opnames in het buitenland zijn wij uw partner. Wij zijn gewend om te zorgen voor de benodigde vergunningen en de reis van a tot z te regelen. Loopt het net even anders (niet geheel ongebruikelijk in 2e en 3e wereldlanden), ook dan verzinnen we weer een oplossing. Wij beschikken over de modernste apparatuur waardoor wij uw verhaal en doel aansprekend in beeld kunnen brengen. Drone video beelden en fotografie is ook allemaal mogelijk. Indien relevant zorgen we ook voor de casting van de juiste acteur(s) en figuranten. Wij produceren niet alleen uw non profit video maar helpen u ook bij de activatie. En met onze ervaring in viral marketing kan het zomaar zijn dat uw video de wereld verovert.

Meer steun voor uw goede doel

Een geweldige film voor uw goede doel

Zes tips

Heeft u nooit eerder een film gemaakt voor uw goede doel? Een goed videoproductiebedrijf helpt u stap voor stap door het proces heen. Om u op weg te helpen geven we u alvast 6 tips om over na te denken:

 1. Uw doel.
  Nog voor er aan een concept gedacht kan worden moet uw doel helder zijn. Welk bericht wilt u delen met uw publiek? Wat moeten ze voelen en denken na het zien van de film? En vooral, wat moeten ze doen, welke actie wilt u zien?
 2. Uw merkwaarden.
  Zodra het doel helder is gaan we kijken naar uw merkwaarden. Welke tone-of-voice past bij uw organisatie en uw doelgroep? Hoe beter wij uw organisatie en doelgroep begrijpen, hoe beter wij dit kunnen verwoorden in een pakkende video.
 3. Promotie.
  Weet u waar uw doelgroep zich bevindt? Hoe wilt u uw film promoten? Wij helpen u graag uw marketingstrategie [IL] sterk neer te zetten. En wij maken passende video content [IL] voor elk kanaal.
 4. Budget.
  Wij houden graag uw budget in de gaten. De kosten kunnen enorm variëren, afhankelijk van wat u wilt bereiken. Een tv campagne [IL-reclame?] is veel kostbaarder dan bijvoorbeeld een reeks video’s voor social media.
 5. Balans en actie.
  U zet zich ongetwijfeld in voor prachtige goede doelen. Waarschijnlijk heeft u een ruime beschikking over zeer emotionele beelden. Toch is het belangrijk de emotie niet uw boodschap te laten overheersen. Uw publiek moet actie ondernemen!
 6. Combineren.
  Vaak kunnen wij tijdens een productie extra bruikbare content maken voor meerdere doelen. Zo kan er een korte versie worden gemaakt voor social media, of foto’s [IL] waarmee u uw campagne breder kunt opzetten.

Samen sparren over uw non profit video of goede doel? Neem dan vandaag nog contact met ons op.