Uitleg video

Uw boodschap duidelijk in beeld

Complexe ideeën, business modellen, processen, producten en diensten worden glashelder gecommuniceerd via een uitleg video. Of het nu gaat om een software demo video, een how-to video, instructie video of case study video, uitleg video’s zetten uw bedrijf neer als expert in uw vakgebied. Quickworks helpt u graag met het plannen, maken en activeren van uw uitlegvideo’s.

De succesfactoren van een uitleg video

De uitleg video past perfect in de categorie “Help” van het 3H model. Deze soort video content zal u tevreden klanten opleveren, en uw conversie blijvend stimuleren. U creëert meer loyaliteit en betrokkenheid bij iedereen die belang heeft bij uw producten of diensten. Door uw doelgroep te voorzien van nuttige informatie blijft de brand awareness hoog. Daarnaast kunnen mensen zelf problemen oplossen met uw uitleg video’s, dat kan de druk op uw helpdesk en klantenservice flink verlagen.

Gestructureerde reeks uitleg video's

Met een gestructureerde reeks uitleg video’s kunt u een groep van trouwe merkfans opbouwen. Deze vorm van video content is uitermate geschikt voor op uw website, digitale handleidingen en kanalen zoals YouTube. Uitleg video’s zijn enorm populair op social media kanalen. U verhoogt de waarde van uw merk enorm en kunt vrij eenvoudig nieuwe volgers aantrekken. Daarnaast helpt een goed geoptimaliseerde video uw SEO te verbeteren.    

How-to video's

Video's die echt waarde toevoegen 

How-to video’s zijn, net als uitleg video’s, enorm krachtige tools binnen uw video content marketing. Met een how-to video voegt u echte, direct bruikbare waarde toe voor uw doelgroep. Mensen zullen dit waarderen en al snel zult u een loyaal online publiek opbouwen. Sommige groeien zelfs door tot merkambassadeurs, superfans van uw merk en bedrijf. In een how-to video wordt stap voor stap uitgelegd hoe een product werkt of hoe de kijker zelf iets kan doen of maken. U kunt uitleggen hoe uw product werkt en voorkomt zo dat er veel vragen moeten worden beantwoord door uw helpdesk of verkopers.

Er wordt dus hele bruikbare informatie geboden, waarmee de kijker zelf aan de slag kan. Dit kan iets eenvoudigs zijn als het bakken van een taart, maar ook een complexe uitleg over het herprogrammeren van een apparaat. Welke informatie u ook wilt overbrengen, uw publiek moet de video eenvoudig kunnen begrijpen. Daarbij kunnen wij gebruik maken van bijvoorbeeld animaties en grafische elementen om uw boodschap duidelijk in beeld te brengen.

Belangrijke aandachtspunten bij het maken van een how-to video

Merkidentiteit
Elke how-to video moet passen bij de merkidentiteit van uw bedrijf. Heeft u een serieus imago of wilt u zich juist als gezellig en toegankelijk presenteren. De tone of voice moet kloppen, en in lijn zijn met de rest van uw marketing.

Doelgericht
Voor wie maakt u de how-to video? Is dit voor uw klanten, die al van uw producten of diensten gebruik maken? Of probeert u juist die groep mensen te benaderen die nog op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem?

Op niveau
Een goede how-to video is eenvoudig te begrijpen voor de doelgroep waarvoor hij bedoeld is. Te veel of te weinig complexiteit en u loopt uw doel mis. Daarom verdiepen wij ons al tijdens de eerste fase, voor het maken van de video, in uw doelgroep.  

Presentator
Bij een how-to video wordt vaak gebruik gemaakt van een presentator. Hiervoor kan een professionele acteur worden ingehuurd. Maar u kunt ook iemand van uw eigen bedrijf gebruiken. Het inhuren van een acteur heeft diverse voordelen. Ze zijn gewend aan de camera en zullen op een ontspannen en natuurlijke manier overkomen op de video. Een goede presentator maakt het verschil in uw video. 

Kort en bondig
U kunt ongetwijfeld uren vertellen over uw product of dienst. Maar treed in een how-to video niet te veel in details. Maak de video helder, kort en bondig. Is het een complex proces, deel het dan liever op in een serie van meerdere video’s. 

Informatief
Hoe verleidelijk het ook is, een how-to video is geen advertentie of reclame. Vermijd dus elke vorm van verkoop in deze video’s. Vooral YouTube en social media gebruikers zijn hier erg op gespitst. Zodra er een vorm van verkoop in de video voorkomt haken zij al snel af.

Zullen we uw how-to video of instructiefilm bespreken?

Leuk als u belt!

Het videoproductie proces

Planmatige aanpak

Scripting door onze creatievelingen

Onze filmcrew in actie

In house post-productie

Oplevering en activatie

Instructie video en training's video

Helder en effectief

Duidelijke instructies geven, die iedereen begrijpt, is niet eenvoudig. Een goede instructie video kan u helpen uw boodschap op een heldere manier over te brengen. Het is een effectieve manier om gemakkelijk en snel de werking van een ingewikkeld product of proces uit te leggen. U neemt de kijker stap voor stap mee door het proces, waar zelfs de meest complexe zaken eenvoudig kunnen worden uitgelegd. Een instructie video is ook zeer geschikt als u eenvoudig wilt laten zien hoe uw dienstverlening eruit ziet. Dit is een krachtige tool op uw website of tijdens een verkoopgesprek. Verkoopt u gecompliceerde apparaten? Maak een training video om uw klanten te helpen optimaal resultaat te behalen met uw product.

Instructie video laten maken, stap voor stap

Een goede instructie video maakt een ingewikkelde gebruiksaanwijzing overbodig. Sneller en effectiever werken en nooit meer eindeloos dezelfde vragen beantwoorden. Quickworks brengt zelfs uw ingewikkeldste materie duidelijk in beeld. Dit kan zijn met schermopnames, animaties of testpersonen die zelf de handelingen stap voor stap uitvoeren.

 1. Het gesprek
  Tijdens een uitgebreid gesprek verdiepen wij ons in de visie achter uw merk, uw doelgroep en het verhaal achter de instructie video.

 2. Concept en script
  Met de informatie uit ons gesprek gaan wij brainstormen. Er wordt een concept op papier gezet en een script gemaakt. Eventueel ondersteund met een moodboard wordt deze aan u gepresenteerd.

 3. Opnames
  Bent u tevreden met het concept en script, dan is het tijd voor actie. De opnames kunnen beginnen. Wij trekken alles uit de kast om uw verhaal zo helder mogelijk in beeld te brengen.

 4. Montage en editing
  Alleen de beste takes worden gebruikt voor uw instructie video. Eventueel gecombineerd met passende muziek en een strakke voice-over, waar nodig aangevuld met een animatie en wat kleurbewerking, en uw video is klaar!

 5. Activatie
  Uw instructie video is klaar. U kunt deze offline gebruiken, binnen uw bedrijf. Of uw training video direct doorsturen naar uw klanten. Ook online doet deze vorm van video content het goed. Maar dan moet de video wel op de juiste plaatsen getoond worden. Daarom helpt Quickworks u graag met de activatie van uw video content. Wij zorgen dat uw instructie video op die plekken terecht komt waar uw doelgroep zich bevindt.     

Software demo video

Breng uw software tot leven

Als softwarebedrijf levert u geen tastbaar product. Hoe kunt u dan toch uw klanten vinden en binden? Een software demo video heeft de kracht om uw software tot leven te brengen. Screen capture is een onmisbaar onderdeel in een software demo video. Maar er zijn meer belangrijke ingrediënten in een creatieve software demo video.

Neem uw software demo op in onze studio

Het gebruik van een green screen kan een extra toegevoegde waarde bieden in uw software demo video. Zo kunt u bijvoorbeeld een presentator in een geanimeerde omgeving zetten. Het verhaal van uw presentator wordt ondersteund door schermopnames en animaties, om belangrijke concepten en functies uit te leggen. Quickworks beschikt over een professionele opname studio met green screen.

Maak het persoonlijk

Maak uw product menselijker door het gebruik van een presentator die uw software demonstreert. Immers mensen doen zaken met mensen. U kunt hiervoor een van uw eigen medewerkers gebruiken. Maar ook een professionele acteur is mogelijk. Wij helpen u graag bij de casting van een geschikte acteur. Door een unieke, innovatieve software demo video te maken valt u op binnen uw markt, en streeft u uw concurrenten voorbij.

Screen capture video

Screen capture video laten maken

Het vastleggen van uw scherm is de ideale manier om uw software te demonstreren. Maar een video met enkel screen capture kan al snel saai worden. Til uw software demo video naar een hoger niveau door uw software tot leven te brengen en belangrijke functies op een onderscheidende wijze te benadrukken middels grafische effecten. Neem geen genoegen met enkel statische screen capture opnames. Maak gebruik van de kracht van inzoomen, pannen en overgangen van lineaire naar 3 D opnames.

Case study video

Case study video, de invloedrijke tool

Case study video’s zijn een enorm invloedrijke tool in uw marketing. Laat de successen van uw bedrijf zien op de meest overtuigende en geloofwaardige manier mogelijk. Niets werkt beter in de verkoop dan zien dat andere mensen en bedrijven, waarmee u zich kunt identificeren, succesvol gebruik hebben gemaakt van een dienst waarin u ook geïnteresseerd bent. Niet alleen levert het u inspiratie op, u creëert het onweerstaanbare “dat wil ik ook!” effect. Wij kunnen het natuurlijk niet laten om uw te wijzen op ons eerdere werk, zodat u kunt zien wat u van ons mag verwachten.

Voordelen van case study video’s

In tegenstelling tot al uw andere marketingmateriaal kunt u met een case study de ervaring van een derde partij toevoegen. Niets is zo krachtig als een ander die verteld hoe goed uw product of dienst bevallen is. Vooral op video geeft dit een echt gevoel van authenticiteit. Mensen laten zich steeds sterker beïnvloeden door online reviews bij hun aankoopbeslissingen. Case study video’s leveren daarom een belangrijke bijdrage. Een case study video voldoet aan de gouden regel van de marketing. Praat over de voordelen van het product, niet de kenmerken. Laat uw product of dienst in actie zien terwijl de focus op de klant blijft. Hierdoor vergroot u het vertrouwen in uw product, en uw merk.

Breed inzetbaar

Case study video’s zijn breed inzetbaar. Op uw eigen website en sociale platformen zoals YouTube, Vimeo en Facebook. Maar ook in uw e-mailmarketing en diverse offline marketingmateriaal zijn deze video’s een waardevolle toevoeging. Om een optimaal effect te behalen helpt Quickworks u graag bij de activatie van uw video content. Zo weet u zeker dat uw video bij uw doelgroep terecht komen. Bent u benieuwd hoe Quickworks u kan helpen met uw video content? Neem dan contact met ons op. Wij brainstormen graag met u!