Een pakkende vacature video laten maken

Pakkende vacatacure video

Ellenlange vacatureteksten zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Vaak worden ze zelfs als vervelend ervaren, waardoor je de beste kandidaten misloopt. Laat zien hoe leuk jouw bedrijf is om bij te werken met een pakkende vacature video. Je speelt direct in op de emotie en zet de juiste toon. Jouw potentiële werknemers weten meteen waar ze aan toe zijn en zien direct of jouw bedrijf bij ze past. Je hebt in QuickWorks de juiste partner. Vanaf de ideevorming over de opzet tot de productie en inzet van de vacature video('s). 

Voordelen van een vacature video

Een vacature video voor jouw bedrijf heeft diverse voordelen. Wij noemen er enkele:

  • Een vacature video laat de sollicitant meteen kennismaken met het bedrijf
  • Een video boeit meer dan een tekst en wordt vaak tot het einde bekeken
  • De sollicitant proeft meteen de sfeer binnen het bedrijf en kan bepalen of dit bij hem of haar past
  • De functieomschrijving is vollediger, je kunt het gewoon laten zien
  • De respons op vacature video’s is hoger dan op vacatureteksten
  • In plaats van een onpersoonlijke tekst vertelt je zelf wat de functie inhoud
  • De sollicitant heeft je al leren kennen, dat scheelt tijd tijdens het sollicitatiegesprek
  • Alleen de meest passende sollicitanten reageren op jouw vacature video

Bent je op zoek naar toptalent? Laat dan een vacature video of serie maken. Wij laten je graag de mogelijkheden zien!

Contact

Recruitment video

Trek talent aan

Toptalent trekt je aan met een goede recruitment video. Video wordt tegenwoordig massaal bekeken, en in marketing ingezet door bedrijven. Dus waarom nog lange teksten schrijven voor jouw vacatures? Een wervingsvideo trekt veel meer aandacht, van de juiste mensen.

Geef mensen een kijkje achter de schermen


Zoals een bedrijfsfilm kan informeren, overtuigen en verleiden, zo kan een recruitment video jouw sollicitant alvast een kijkje achter de schermen geven. Neem ze mee in jouw verhaal, laat ze kennis maken met jouw bedrijf, de sfeer alvast proeven en kennismaken met hun nieuwe collega’s. Werksfeer en de bedrijfscultuur zijn tegenwoordig bijna net zo belangrijk als de functie en het salaris. En hoe kun je dit beter overbrengen dan met een vacature video?

Spreek de juiste kandidaat aan

De perfecte kandidaat voor jouw vacature

Natuurlijk kun je zelf een filmpje in elkaar zetten. Denk hier wel goed over na, zowel technisch als inhoudelijk, om een wazig en onduidelijk verhaal te voorkomen. Blijf altijd authentiek, je wilt een sollicitant die bij jouw bedrijf past. Laat dus zien wie je bent en waar je voor staat. Een gezonde dosis humor doet het goed in een video, zolang het bij jouw bedrijf past. Een andere mogelijkheid is dat je de video opnames doet en wij de montage.

Optimaal verspreiden en call to action

Jouw recruitment video kan over verschillende social media kanalen worden verspreid. Wees origineel, om op te vallen tussen alle andere content, en de kijkers meteen te boeien. Vergeet niet om alle informatie in jouw video te verwerken. De sollicitant wil alles over je weten. Dus vertel gerust wat het verschil is tussen je en jouw concurrent(en), wat uw USP’s zijn en hoe de sfeer op kantoor is. Heeft u alles vertelt in uw video? Vergeet dan vooral de call to action niet. Geïnteresseerden kunnen ondertussen niet meer wachten, dus geef ze meteen een mogelijkheid om te reageren. Een sollicitatieknop bijvoorbeeld, en vermeld de bedrijfsgegevens.

Unboarding video

Introduceer nieuwe medewerkers

Jouw nieuwe aanwinsten voor het bedrijf inwerken kost veel tijd. Er komt meer bij kijken dan alleen het introduceren van de nieuwe werkplek. Je wilt dat de nodige kennis, vaardigheden en gedrag worden verworven, zodat jouw nieuwe medewerkers kunnen meedraaien binnen de organisatie. Onboarding is dé perfecte manier. Op zo'n dag kunnen zij de sfeer proeven en komen er op een laagdrempelige manier achter hoe het bedrijf werkt. Op deze dag vinden de opnames plaats zodat de onboading vastgelegd wordt. Dit is vervolgens in te zetten op verschillende manieren. 

Doel van een onboarding video

Potiëntele en nieuwe werknemers krijgen een idee waar ze terecht komen als ze door de sollicitatie heen zijn. Het is een nieuwe, niet typische, kennismaking met het bedrijf. In een unboarding video kunnen zij een impressie krijgen van hoe zo'n dag er uit ziet.