Een pakkende vacature video laten maken

Pakkende vacatacure video

Ellenlange vacatureteksten zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Vaak worden ze zelfs als vervelend ervaren, waardoor u de beste kandidaten misloopt. Laat zien hoe leuk uw bedrijf is om bij te werken met een pakkende vacature video. U speelt direct in op de emotie en zet de juiste toon. Uw potentiële werknemers weten meteen waar ze aan toe zijn en zien direct of uw bedrijf bij ze past. U heeft in QuickWorks de juiste partner. Vanaf de ideevorming over de opzet tot de productie en inzet van de vacature video('s). 

Voordelen van een vacature video

Een vacature video voor uw bedrijf heeft diverse voordelen. Wij noemen er enkele:

  • Een vacature video laat de sollicitant meteen kennismaken met het bedrijf
  • Een video boeit meer dan een tekst en wordt vaak tot het einde bekeken
  • De sollicitant proeft meteen de sfeer binnen het bedrijf en kan bepalen of dit bij hem of haar past
  • De functieomschrijving is vollediger, u kunt het gewoon laten zien
  • De respons op vacature video’s is hoger dan op vacatureteksten
  • In plaats van een onpersoonlijke tekst vertelt u zelf wat de functie inhoud
  • De sollicitant heeft u al leren kennen, dat scheelt tijd tijdens het sollicitatiegesprek
  • Alleen de meest passende sollicitanten reageren op uw vacature video

Bent u op zoek naar toptalent? Laat dan een vacature video of serie maken. Wij laten u graag de mogelijkheden zien!

Contact

Recruitment video

Trek talent aan

Toptalent trekt u aan met een goede recruitment video. Video wordt tegenwoordig massaal bekeken, en in marketing ingezet door bedrijven. Dus waarom nog lange teksten schrijven voor uw vacatures? Een wervingsvideo trekt veel meer aandacht, van de juiste mensen.

Geef mensen een kijkje achter de schermen


Zoals een bedrijfsfilm kan informeren, overtuigen en verleiden, zo kan een recruitment video uw sollicitant alvast een kijkje achter de schermen geven. Neem ze mee in uw verhaal, laat ze kennis maken met uw bedrijf, de sfeer alvast proeven en kennismaken met hun nieuwe collega’s. Werksfeer en de bedrijfscultuur zijn tegenwoordig bijna net zo belangrijk als de functie en het salaris. En hoe kunt u dit beter overbrengen dan met een vacature video?

Spreek de juiste kandidaat aan

De perfecte kandidaat voor uw vacature

Natuurlijk kunt u zelf een filmpje in elkaar zetten. Denk hier wel goed over na, zowel technisch als inhoudelijk, om een wazig en onduidelijk verhaal te voorkomen. Blijf altijd authentiek, u wilt een sollicitant die bij uw bedrijf past. Laat dus zien wie u bent en waar u voor staat. Een gezonde dosis humor doet het goed in een video, zolang het bij uw bedrijf past. Een andere mogelijkheid is dat u de video opnames doet en wij de montage.

Optimaal verspreiden en call to action

Uw recruitment video kan over verschillende social media kanalen worden verspreid. Wees origineel, om op te vallen tussen alle andere content, en de kijkers meteen te boeien. Vergeet niet om alle informatie in uw video te verwerken. De sollicitant wil alles over u weten. Dus vertel gerust wat het verschil is tussen u en uw concurrent(en), wat uw USP’s zijn en hoe de sfeer op kantoor is. Heeft u alles vertelt in uw video? Vergeet dan vooral de call to action niet. Geïnteresseerden kunnen ondertussen niet meer wachten, dus geef ze meteen een mogelijkheid om te reageren. Een sollicitatieknop bijvoorbeeld, en vermeld de bedrijfsgegevens.