Effectieve YouTube video laten maken

Uw publiek op YouTube is snel afgeleid. Een video moet dus extreem boeiend zijn om de aandacht  van uw doelgroep tot het einde vast te houden. Een video voor social media van 30 tot 60 seconden blijkt het meest haalbaar te zijn. Ze worden gemiddeld voor zo’n 80% uitgekeken en u heeft de tijd om dieper op uw boodschap in te gaan. Video’s van 60 seconden hebben ook een goede lengte voor bijvoorbeeld simpele how-to video’s. Tussen de 2 en 3 minuten haken de meeste mensen af. Maar is het onderwerp van uw video boeiend genoeg dan kan een video gemakkelijk langer duren.

Een YouTube video moet dus aan nogal wat eisen voldoen. Want hoe vertelt u een boeiend verhaal, met een goede call to action, in een korte video? Daar is een goed script voor nodig. En uw video moet ook op een goede manier geactiveerd worden, om niet in de video content berg te verdwijnen.

Quickworks is een all-round videoproductiebedrijf, dat verder gaat dan het maken van een schitterende video. Wij helpen u van a tot z, van concept tot succesvolle video die uw doelgroep bereikt. 

YouTube marketing

YouTube is het bekendste videoplatform ter wereld, met miljarden gebruikers wereldwijd. Elke dag worden hier 5 miljard video’s bekeken. Uw video heeft hier een geweldig breed bereik, mits hij goed onder de aandacht wordt gebracht. Elke minuut wordt er 100 uur aan nieuw videomateriaal op YouTube geplaatst. Hoe valt u op binnen deze grote hoeveelheid video content? Dat is precies waar Quickworks u bij kan helpen. 

Op YouTube draait het maar om één ding, views. Het liefst zoveel mogelijk. YouTube marketing is daarbij onmisbaar. Hoe meer uw video bekeken wordt, hoe hoger deze in de zoekresultaten van YouTube zal komen. Daarnaast worden veel bekeken video’s vaker bij de gerelateerde video’s vertoond. 

Video activatie via YouTube

YouTube is veruit het bekendste video platform. Het is gratis te gebruiken en gemakkelijk te embedden en linken. En doordat Google eigenaar is van YouTube komt u video ook sneller, en hoger, in de Google zoekresultaten. Een nadeel van YouTube is de gigantische concurrentie. Uw video kan gemakkelijk verdwijnen in de grote berg video content. Daarnaast is YouTube commercieel ingesteld, er worden dus regelmatig advertenties getoond. Daar kunt u zelf natuurlijk ook gebruik van maken, door uw eigen pre-roll in te zetten.  

Video activatie via Vimeo, het alternatief voor YouTube

Vimeo heeft, in tegenstelling tot YouTube, een schone lay-out. Er worden weinig tot geen advertenties getoond, waardoor de aandacht bij uw video blijft. Vimeo kan gratis gebruikt worden, maar dan zit er wel een limiet aan het aantal video’s dat u kunt uploaden. Daarnaast bieden ze een aantal interessante en betaalbare abonnementen aan. Vimeo is een professioneel platform met een vriendelijk publiek, al zijn dit er wel beduidend minder dan op YouTube.

Zullen we uw video marketing mogelijkheden bespreken?

Bel vandaag nog voor een afspraak

Pre-roll laten maken

U heeft ze vast wel eens gezien. U wilt een video bekijken op YouTube en vooraf start er een advertentie. Deze reclame video’s worden pre-roll genoemd. Vaak moet een pre-roll eerst helemaal worden afgekeken voor u naar de video kunt, soms kan hij al na een paar seconden worden weg geklikt. Deze slimme manier van adverteren wordt door steeds meer bedrijven gebruikt.

Direct triggeren met een pre-roll video

Pre-rolls werken het beste als ze snel triggeren, meteen de aandacht pakken van de kijker. In slechts enkele seconden moet uw boodschap overgebracht worden. De meeste mensen klikken een pre-roll na 5 seconden al weg. Binnen deze tijd moeten ze minstens uw merk hebben meegekregen. Nog mooier is het natuurlijk als uw pre-roll video de kijker zo boeit dat deze hem tot het einde afkijkt. Dat is een vak apart, een uitdaging die Quickworks graag aangaat!

Video content laten maken

Video content laten maken door een ervaren en professioneel video bedrijf heeft zo zijn voordelen. Quickworks is een all-round videoproductiebedrijf. Wij maken niet alleen uw video, wij gaan veel verder dan dat. Wij helpen u met frisse ideeën, een strakke strategie met behulp van het Google 3 hub model en een effectieve activatie van uw video’s.

U kunt uw video content van a tot z aan ons overlaten. Dat scheelt u veel tijd, en geld.

Wat voegt een videoproductiebedrijf toe?

De voordelen van, video content toepassen in uw marketing, zijn eindeloos. En in veel branches kunt u een flinke voorsprong krijgen op uw concurrent door video’s toe te passen. Zeker als u het serieus aanpakt, en een professioneel videoproductiebedrijf inhuurt. Zij kunnen u stap voor stap helpen uw video content op een unieke, creatieve en verfrissende manier onder de aandacht te brengen. Het is uw investering meer dan waard. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Waarom video content inzetten?

Online video advertising

Meer en meer online 

Online video advertising neemt langzaamaan de plek in van de tv commercial. Steeds meer mensen kijken hun programma’s en series online. Daar ligt dus een grote kans om uw bedrijf, product en merk onder aandacht te brengen. Maar ook de vele social media platformen zijn een ideale plek om uw doelgroep te bereiken. Online video marketing is daarom onmisbaar binnen uw bedrijf.

Online video producties

Quickworks weet precies wat er nodig is voor goede online video productie. Adverteren op YouTube, pre-rolls laten maken en video advertenties plaatsen voor, tijdens of na andere online video content, alles is mogelijk. De mogelijkheden van online video advertising zijn bijna eindeloos. Zo’n 79% van de Nederlanders boven de 13 jaar kijkt online video, vele zelfs dagelijks. Video advertising zorgt voor een positief effect op de herinnering van uw product. U heeft veel mogelijkheden en keuzes voor de plaatsing van uw advertentie. Zelfs exclusieve plaatsing is mogelijk, dus zonder concurrentie in hetzelfde blok.

Interactief

Daarnaast biedt online video advertising mogelijkheden die de tv niet biedt. U kunt uw video advertentie aanklikbaar maken zodat u directe actie kunt stimuleren. Wacht niet langer en maak gebruik van de meest krachtige tool binnen uw marketing. Wij laten u graag zien wat voor effect video content en YouTube marketing op uw bedrijf kan hebben.