Corporate film laten maken door Quickworks

Wil je graag op een krachtige en laagdrempelige manier jouw bedrijf goed op de kaart zetten? En wil je dit doen met een middel dat je zowel intern als extern kunt gebruiken? Dan is een corporate film hetgeen wat je zoekt. Op deze pagina vind je meer informatie over ons en onze werkwijze bij dit soort videoproducties.

Wat is een corporate film?

Een corporate film is één van de meest effectieve, snelste en impressieve manieren om je bedrijf of merk te presenteren. In de video kun je namelijk glashelder de missie, visie en bedrijfscultuur van jouw organisatie goed in beeld brengen. Daarnaast kun je in een corporate video duidelijk het imago van jouw bedrijf of organisatie naar voren laten komen. Door al deze aspecten van je bedrijf goed in de video weer te geven, krijgt men er een goed beeld bij.

Waarom kiezen voor een corporate video?

Tegenwoordig kijkt men liever naar een video dan dat ze een lange tekst lezen. Daarnaast onthoudt men ook slechts 20% van wat ze lezen en maar liefst 80% van wat ze zien. Wil je dus niet alleen jouw bedrijf goed kunnen presenteren, maar wil je ook dat men jouw bedrijf goed blijft onthouden? Dan is het dus een erg goed idee om te kiezen voor een corporate film. Bovendien kan je de film voor zowel interne als externe communicatie gebruiken.

Hoe kun je een corporate video intern gebruiken?

Bij interne communicatie kan de film als een effectief en laagdrempelig middel worden ingezet om (toekomstige) werknemers duidelijk te maken wat je van hen verwacht. Dankzij deze video staan medewerkers weer even goed stil bij welke waarden en normen, visie en missie het bedrijf heeft. Je kunt in de video ook duidelijk maken welk gedrag je van jouw medewerkers verwacht. Daardoor kunnen de medewerkers hier beter naar handelen en het zelfs meenemen in hun externe communicatie. En dat is natuurlijk weer ontzettend goed voor het imago van het bedrijf.

Hoe kun je een corporate film extern gebruiken?

Een corporate video is ook een ideaal middel voor externe communicatie. Je kunt de film namelijk gebruiken om bijvoorbeeld aan zakenpartners en (potentiële) klanten de missie en werkwijze van jouw bedrijf uit te leggen. Dankzij de video zullen zij niet alleen een goed beeld van het bedrijf krijgen, maar ook een bepaald gevoel. Dat gevoel blijft vaak hangen, waardoor de kans groot is dat zij zich aan jouw bedrijf zullen binden.

Gebruik de video bijvoorbeeld op:

 • De website van jouw bedrijf;
 • De sociale mediakanalen van jouw bedrijf;
 • Tijdens bedrijfspresentaties;
 • En op evenementen.

Persoonlijk kennismaken en brainstormen doen we graag!

Afspraak maken

Waarom kiezen voor QuickWorks?

Om uit een corporate video zoveel mogelijk waarde te halen, is het belangrijk dat alles eraan klopt. De video moet niet alleen van hoogwaardige kwaliteit zijn, maar het verhaal dat erin wordt vertelt, moet ook nog eens ijzersterk zijn. Daarnaast moet het verhaal volledig in lijn staan met de bedrijfsidentiteit en het imago dat je wilt uitstralen. Het is dus best wel even een vak apart én een klus om zo'n video te maken. Wij van QuickWorks nemen jou deze klus graag uit handen. Wij helpen jou graag om de meeste waarde uit jouw corporate video te halen. Een strakke video-strategie zorgt ervoor dat jouw video content op de juiste manier en op de juiste plaatsen wordt geactiveerd. Hierdoor bereik je je doelgroep optimaal en benut je volledig alle aspecten van een corporate video.

Planmatige aanpak

Experts in storytelling

In-house videoproductie

More value for money

Commercieel succesvolle content

Hoe gaan wij te werk?

Een goede corporate video vertelt jouw verhaal glashelder. Ieder bedrijf is anders, zo ook de doelgroep. Daarom is elke video die QuickWorks maakt volkomen uniek en aangepast aan de doelen, tone of voice en visie van het bedrijf. Daarom nemen wij in het begin uitgebreid de tijd om jouw bedrijf, doelstellingen en 'corporate identity' te leren kennen. Zodoende kunnen wij jouw verhaal in de film op de meest boeiende, indrukwekkende én krachtige manier vertellen.

De werkwijze:

1. Corporate marketingstrategie

Voor het produceren van de corporate film wil je inzicht krijgen in de manier waarop deze film in jouw algehele en video marketingmix past. Hiervoor zet je jouw belangrijkste bedrijfsdoelstellingen uiteen. Waarvoor dient de corporate video en wie wil je ermee bereiken? Deze en andere vragen zorgen ervoor dat jouw doelstellingen helder in beeld worden gebracht. En met deze doelstellingen gaan we aan de slag om jouw corporate video tot een succes te maken.

2. Storytelling, jouw verhaal in beeld

Zonder een goed verhaal heb je geen sterke corporate film. Om jouw verhaal op een pakkende wijze te verbeelden, moet er een fascinerend verhaal verteld worden. Een verhaal dat naadloos aansluit bij de behoefte van jouw doelgroep, zonder daarbij de identiteit van het bedrijf uit het oog te verliezen. Daarom zitten wij graag met jou rond de tafel om te brainstormen over ideeën. Ons creatieve team komt daarbij vaak met verrassende insteken en beelden. Ideeën die je zelf mogelijk niet bedacht had, maar die perfect passen bij jouw kernwaarden en aansluiten bij jouw bedrijf, dienst of product. Wij maken een storyline, storyboard en uiteindelijk een strak script waarmee jouw verhaal tot leven wordt gebracht.

3. De filmopnames

Als het script helder is, gaat ons productieteam ermee aan de slag. Uitgaande van de afgesproken deadline plannen en regelen we alles.

Denk hierbij onder andere aan:

 • De tijdsplanning;
 • Opname locaties;
 • Het kiezen van de gewenste uitrusting;
 • De soort opnames, (waar drone ook vaak onderdeel van zijn);
 • Het regelen van acteurs, figuranten en zelfs soms dieren;
 • Voldoen aan veiligheidseisen;
 • De setdressing;
 • Het brieven van betrokken medewerkers en andere personen vanuit onze opdrachtgever;
 • Het schrijven van voice-overs etc.

Kortom, wij regelen alles wat komt kijken bij het produceren van een corporate video.

5. Visuele effecten in jouw corporate film

Na de opnames gaan de editors aan de slag om de film tot een prachtig geheel te maken, passende muziek erbij te zoeken en de kleuren, door middel van color grading, tot leven te brengen. Op onze afgeschermde portal zetten we de corporate film ter preview online en kijken we met spanning uit naar jouw reactie. Vaak overtreft deze de verwachtingen van de kijkers. Vaak zijn er nog een aantal puntjes op de i te zetten waarna we de film in de gewenste formaten gebruiksklaar aanleveren. Jouw corporate video moet blijven boeien, van begin tot eind. Het verhaal moet nauwkeurig aansluiten bij jouw merkwaarden en identiteit. We passen verschillende visuele effecten toe als het jouw film versterkt. Van subtiele animaties tot grafische effecten en tekst animatie, wij zorgen ervoor dat jouw corporate video naar een hoger niveau wordt getild.

Corporate film nodig? Neem contact met ons op!

Wil jij ook graag een corporate film door ons laten maken? Neem dan contact met ons op, want wij gaan graag voor je aan de slag!