Corporate video laten maken door Quickworks

Boeiend en indrukwekkend

Een goede corporate video vertelt jouw verhaal, glashelder. Daarom neemt Quickworks de tijd om jouw bedrijf, doelstellingen en 'corporate identity' te leren kennen. Want alleen dan kunnen wij jouw verhaal op de meest boeiende en indrukwekkende manier vertellen.

Jouw rechterhand

Als videoproductiebedrijf is Quickworks jouw rechterhand als het gaat om de complete video marketing. Wij helpen jou om de meeste waarde uit jouw corporate video te halen. Een strakke video strategie zorgt ervoor dat jouw video content op de juiste manier, en op de juiste plaatsen, geactiveerd wordt. Zo bereikt je jouw doelgroep optimaal. Interesse? Neem dan contact met ons op.

De beste corporate video, stap voor stap

Uniek, pakkend en van hoge kwaliteit

De beste corporate video voor jouw bedrijf is uniek, pakkend en van hoge kwaliteit. Een corporate video maken is maatwerk. Ieder bedrijf is anders, zo ook de doelgroep. Daarom is elke video die Quickworks maakt volkomen uniek en aangepast aan de doelen, tone of voice en visie van het bedrijf.

1. Corporate marketing strategie

Voor het produceren van de corporate video wil je inzicht krijgen in de manier waarop deze video in jouw algehele en video marketingmix past. Hiervoor zet je jouw belangrijkste bedrijfsdoelstellingen uiteen. Waarvoor dient de corporate video, wie wilt je bereiken? Deze en andere vragen zorgen ervoor dat jouw doelstellingen helder in beeld worden gebracht. En met deze doelstellingen gaan we aan de slag om jouw corporate video tot een succes te maken.

2. Storytelling, jouw verhaal in beeld

Zonder goed verhaal, geen sterke video. Om jouw verhaal op een pakkende wijze te verbeelden moet er een fascinerend verhaal verteld worden. Een verhaal dat naadloos aansluit bij de behoefte van jouw doelgroep, zonder daarbij de identiteit van jouw bedrijf uit het oog te verliezen. Daarom schuiven wij graag met je rond de tafel om te brainstormen over jouw ideeën. Ons creatieve team komt daarbij vaak met verrassende insteken en beelden. Ideeën die je zelf niet bedacht had, maar die perfect passen bij jouw kernwaarden en aansluiten bij jouw bedrijf, dienst of product. Wij maken een storyline, storyboard en uiteindelijk een strak script waarmee jouw verhaal tot leven wordt gebracht. Op de visual storytelling pagina leest je meer over onze aanpak.

3. De filmopnames 

Als het script helder is gaat ons productieteam aan de slag. Uitgaande van de afgesproken deadline gaan we alles regelen en inplannen. Waar moet je zoal aan denken? De tijdsplanning, opname locaties, soort opnames, waar drone ook vaak onderdeel van zijn. Met het camerateam de gewenste opname uitrusting kiezen, acteurs, figuranten en zelfs soms dieren, veiligheidseisen, setdressing, briefen van betrokken medewerkers en andere personen vanuit onze opdrachtgever, schrijven van voice overs etc. Kortom het betere projectmanagement.

5. Visuele effecten in jouw corporate video

Na de opnames gaan de editors aan de slag om de film tot een prachtig geheel te maken, passende muziek erbij te zoeken en de kleuren, door middel van color grading, tot leven te brengen. Op onze afgeschermde portal zetten we de film ter preview online en kijken we met spanning uit naar jouw reactie. Niet zelden overtreft deze de verwachtingen van de kijkers. Vaak zijn er nog een aantal puntjes op de i te zetten waarna we de film in de gewenste formaten gebruiksklaar aanleveren. Jouw corporate video moet blijven boeien, van begin tot eind. Het verhaal moet nauwkeurig aansluiten bij jouw merkwaarden en identiteit. We passen verschillende visuele effecten toe als het jouw film versterkt. Van subtiele animaties tot grafische effecten en tekst animatie, wij zorgen dat jouw corporate video naar een hoger niveau wordt getild.

6. Video agency, ook voor activatie van jouw corporate video

jouw corporate video succesvol in de markt zetten gaat niet vanzelf. Daarom begeleid Quickworks je stap voor stap naar een geslaagd eindresultaat. Als video agency zijn wij een videoproductiebedrijf en marketingbureau in één. Met onze ruime ervaring in zowel marketing als productie kunnen wij je gericht advies en begeleiding bieden, van concept tot videoproductie en video activatie. Wij geven je advies en tips voor de optimale inzet van jouw corporate video. Ook voor het actief betrekken van jouw medewerkers en stakeholders daarbij.

Waarom QuickWorks

Planmatige aanpak

Experts in storytelling

In-house videoproductie

More value for money

Commercieel succesvolle content

Persoonlijk kennismaken en brainstormen doen we graag!

Afspraak maken

Brand video voor jouw corporate identity

Wie wil je zijn?

Laat de persoonlijkheid en waarden van jouw bedrijf zien met een goede brand video. Quickworks produceert brand video’s die jouw merk tot leven brengen. Wie wil je zijn voor jouw klanten? Wat zijn de waarden die je uit wilt stralen?  

Beleving en gevoel

Met een goede brand video kunt je perfect inspelen op de gevoelens van de kijker. Laat de geest of het ethos van jouw bedrijf zien. De houding van jouw personeel of het gevoel dat je met jouw merk wilt associëren. Mensen onthouden maar een klein deel van wat je tegen ze zegt. Wat wel blijft hangen? Het gevoel dat je ze geeft! Bekijk ook onze branded content pagina voor meer uitleg over het verschil tussen branded video en een corporate video of bedrijfsfilm.

videojaarverslag

Zo wordt uw jaarverslag wél bekeken

Een geschreven jaarverslag wordt gemiddeld maar 9 seconde gelezen. Dat is weinig, zeker gezien de tijd en moeite die erin gestoken zijn. Maar een jaarverslag hoeft niet saai te zijn. Maak van een noodzakelijk kwaad een bindmiddel dat positieve aandacht voor jouw bedrijf genereert.

Een origineel alternatief

Een origineel alternatief is het video jaarverslag. Door jouw verslag in video vorm aan te bieden maak je jouw bedrijf persoonlijker. Je kunt laten zien wat uw bedrijf het afgelopen jaar gepresteerd heeft en wat de plannen voor het nieuwe jaar zijn. Licht jouw succesvolle project extra uit en geef jouw bedrijf een gezicht door belangrijke mensen aan het woord te laten. De mogelijkheden zijn legio, met een video jaarverslag.  

Docu-stijl entertainment

Creëer bewustzijn

Wat maakt documentaires zo bijzonder? Een goede documentaire creëert bewustzijn en zet aan tot gedragsverandering, of laat mensen op zijn minst diep nadenken over het onderwerp. Docu stijl entertainment is storytelling van de bovenste plank. Deze filmtechniek speelt direct in op de emotie van het publiek, en laat een blijvende indruk achter.

Documentaires en persoonlijke videoportretten

Persoonlijke documentaires leggen jouw verhaal op een boeiende wijze vast. Met een persoonlijk videoportret kom je, als persoon achter het bedrijf, in beeld. En dat is dé manier om vertrouwen, openheid en eerlijkheid uit te stralen. Mensen kopen van mensen. Het verschil zit hem dan ook niet in het product dat je aanbiedt maar aan de personen die erachter zitten. Daarmee kun je zich onderscheiden.

PROFESSIONELE BEHIND THE SCENES VIDEO LATEN MAKEN

Vaak wordt het effect van een goede ‘making of video’ onderschat. In sommige gevallen is de behind the scenes video zelfs belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Het is daarom zonde om hier weinig aandacht aan te besteden. Of even snel een rommelige video te schieten met een mobieltje.*
Een professionele behind the scenes video laten maken lever je een ijzersterk middel op voor uw reclame campagne. Je kunt bij ons terecht voor unieke, originele en professionele making of video’s in binnen- en buitenland.

De juiste tone-of-voice

Iedere video heeft een eigen strategie nodig. Daarvoor gaan we op zoek naar de kern, het doel van de video. Welke sfeer wil je uitstralen, wie is jouw doelgroep en waar wil je deze video voor inzetten? Door de juiste tone-of-voice en emotie in de video te brengen maken we een echte verbinding met de doelgroep. Zoals bij een project video gaan we op zoek naar wat jouw bedrijf uniek maakt. Dit zetten we om in unieke beelden waarop jouw bedrijf authentiek naar voren komt.

* Is het niet mogelijk om ons op locatie in te zetten, dan leren wij je graag hoe je zo goed mogelijk filmopnames kunt maken met jouw mobiel. Je stuurt ons vervolgens deze beelden en wij maken daar een mooi eindresultaat van.  

Je wilt kennismaken en jouw case bespreken?
MAAK DAN EEN AFSPRAAK.