De beste corporate video, stap voor stap

Uniek, pakkend en van hoge kwaliteit

De beste corporate video voor jouw bedrijf is uniek, pakkend en van hoge kwaliteit. Een corporate video maken is maatwerk. Ieder bedrijf is anders, zo ook de doelgroep. Daarom is elke video die Quickworks maakt volkomen uniek en aangepast aan de doelen, tone of voice en visie van het bedrijf.

1. Corporate marketing strategie

Voor het produceren van de corporate video wil je inzicht krijgen in de manier waarop deze video in jouw algehele en video marketingmix past. Hiervoor zet je jouw belangrijkste bedrijfsdoelstellingen uiteen. Waarvoor dient de corporate video, wie wilt je bereiken? Deze en andere vragen zorgen ervoor dat jouw doelstellingen helder in beeld worden gebracht. En met deze doelstellingen gaan we aan de slag om jouw corporate video tot een succes te maken.

2. Storytelling, jouw verhaal in beeld

Zonder goed verhaal, geen sterke video. Om jouw verhaal op een pakkende wijze te verbeelden moet er een fascinerend verhaal verteld worden. Een verhaal dat naadloos aansluit bij de behoefte van jouw doelgroep, zonder daarbij de identiteit van jouw bedrijf uit het oog te verliezen. Daarom schuiven wij graag met je rond de tafel om te brainstormen over jouw ideeën. Ons creatieve team komt daarbij vaak met verrassende insteken en beelden. Ideeën die je zelf niet bedacht had, maar die perfect passen bij jouw kernwaarden en aansluiten bij jouw bedrijf, dienst of product. Wij maken een storyline, storyboard en uiteindelijk een strak script waarmee jouw verhaal tot leven wordt gebracht. Op de visual storytelling pagina leest je meer over onze aanpak.

3. De filmopnames 

Als het script helder is gaat ons productieteam aan de slag. Uitgaande van de afgesproken deadline gaan we alles regelen en inplannen. Waar moet je zoal aan denken? De tijdsplanning, opname locaties, soort opnames, waar drone ook vaak onderdeel van zijn. Met het camerateam de gewenste opname uitrusting kiezen, acteurs, figuranten en zelfs soms dieren, veiligheidseisen, setdressing, briefen van betrokken medewerkers en andere personen vanuit onze opdrachtgever, schrijven van voice overs etc. Kortom het betere projectmanagement.

5. Visuele effecten in jouw corporate video

Na de opnames gaan de editors aan de slag om de film tot een prachtig geheel te maken, passende muziek erbij te zoeken en de kleuren, door middel van color grading, tot leven te brengen. Op onze afgeschermde portal zetten we de film ter preview online en kijken we met spanning uit naar jouw reactie. Niet zelden overtreft deze de verwachtingen van de kijkers. Vaak zijn er nog een aantal puntjes op de i te zetten waarna we de film in de gewenste formaten gebruiksklaar aanleveren. Jouw corporate video moet blijven boeien, van begin tot eind. Het verhaal moet nauwkeurig aansluiten bij jouw merkwaarden en identiteit. We passen verschillende visuele effecten toe als het jouw film versterkt. Van subtiele animaties tot grafische effecten en tekst animatie, wij zorgen dat jouw corporate video naar een hoger niveau wordt getild.

6. Video agency, ook voor activatie van jouw corporate video

jouw corporate video succesvol in de markt zetten gaat niet vanzelf. Daarom begeleid Quickworks je stap voor stap naar een geslaagd eindresultaat. Als video agency zijn wij een videoproductiebedrijf en marketingbureau in één. Met onze ruime ervaring in zowel marketing als productie kunnen wij je gericht advies en begeleiding bieden, van concept tot videoproductie en video activatie. Wij geven je advies en tips voor de optimale inzet van jouw corporate video. Ook voor het actief betrekken van jouw medewerkers en stakeholders daarbij.

Waarom QuickWorks

Planmatige aanpak

Experts in storytelling

In-hous videoproductie

More value for money

Commercieel succesvolle content

Persoonlijk kennismaken en brainstormen doen we graag!

Afspraak maken

Corporate video laten maken door Quickworks

Brand video voor jouw corporate identity

Wie wil je zijn?

Laat de persoonlijkheid en waarden van jouw bedrijf zien met een goede brand video. Quickworks produceert brand video’s die jouw merk tot leven brengen. Wie wil je zijn voor jouw klanten? Wat zijn de waarden die je uit wilt stralen?  

Beleving en gevoel

Met een goede brand video kunt je perfect inspelen op de gevoelens van de kijker. Laat de geest of het ethos van jouw bedrijf zien. De houding van jouw personeel of het gevoel dat je met jouw merk wilt associëren. Mensen onthouden maar een klein deel van wat je tegen ze zegt. Wat wel blijft hangen? Het gevoel dat je ze geeft! Bekijk ook onze branded content pagina voor meer uitleg over het verschil tussen branded video en een corporate video of bedrijfsfilm.

Muziek en activatie

Muziek kan sterke emoties oproepen, daarom worden in veel brand video’s geen dialogen gebruikt maar neemt de muziek de leiding. Het kiezen of componeren van de juiste soundtrack is uitermate belangrijk om jouw boodschap juist over te brengen. Quickworks helpt je bij het activeren jouw brand video. Zo bereikt je jouw doelgroep op een nog effectievere manier.  

Neem contact op

Om jouw ideeën te bespreken

Tips om alles uit uw corporate video te halen

Versterk jouw corporate merk identiteit.

Een goede corporate video helpt je om jouw merk identiteit te creëren, promoten en versterken. Deze video staat centraal in jouw online content strategie en stuurt bezoekers naar jouw website en andere online marketing kanalen. 

SEO voordelen van corporate video’s.

Jouw website nog beter vindbaar maken? Dat doet je met video’s! Het maken van video’s kan een enorme boost geven aan jouw SEO resultaten. Sinds YouTube onderdeel is van Google worden video’s bovenaan getoond in de zoekresultaten. Het goed inzetten van video’s in jouw marketing kan zorgen voor een prominente positie op de eerste pagina in de Google zoekresultaten. Ook op social media en in jouw e-mailmarketing doen video’s het zeer goed.

Houdt jouw corporate video kort en krachtig.

Het is verleidelijk veel informatie in jow bedrijfsfilm te laten zien, maar dit leidt tot verlies aan emotie en impact. Houdt jouw video kort en krachtig met niet meer dan één of twee duidelijke berichten. Berichten die jouw kijkers aanspreken en blijven hangen. 

Bekijk onze pakketprijzen

Op allerlei manieren kan je je bedrijf presenteren.
Om je daar een inzicht in te geven hebben we 3 pakketten samengesteld:

  • Starter
  • Premium
  • Super

Bel gerust als je eigen ideeën hebt, of als je in plaats van 1 video een serie wilt maken die daarmee oa de sales, marketing en branding kan ondersteunen. Vanuit 1 opnamedag kunnen wij bijvoorbeeld meerdere video's maken. We vinden het tof om met jou over de invulling na te denken.