Uitleg video

Uw boodschap duidelijk in beeld

Complexe ideeën, business modellen, processen, producten en diensten worden glashelder gecommuniceerd via een uitleg video. Of het nu gaat om een software demo video, een how-to video, instructie video of case study video, uitleg video’s zetten jouw bedrijf neer als expert in jouw vakgebied. Quickworks helpt je graag met het plannen, maken en activeren van jouw uitlegvideo’s.

De succesfactoren van een uitleg video

Met een gestructureerde reeks uitleg video’s kun je een groep van trouwe merkfans opbouwen. Deze vorm van video content is uitermate geschikt voor op jouw website, digitale handleidingen en kanalen zoals YouTube. Uitleg video’s zijn enorm populair op social media kanalen. Je verhoogt de waarde van jouw merk enorm en kunt vrij eenvoudig nieuwe volgers aantrekken. Daarnaast helpt een goed geoptimaliseerde video jouw SEO te verbeteren.    

How-to video's

Video's die echt waarde toevoegen 

How-to video’s zijn, net als uitleg video’s, enorm krachtige tools binnen jouw video content marketing. Met een how-to video voeg je echte, direct bruikbare waarde toe voor jouw doelgroep. Mensen zullen dit waarderen en al snel zal je een loyaal online publiek opbouwen. In een how-to video wordt stap voor stap uitgelegd hoe een product werkt of hoe de kijker zelf iets kan doen of maken. Je kunt uitleggen hoe jouw product werkt en voorkomt zo dat er veel vragen moeten worden beantwoord door jouw helpdesk of verkopers.

Er wordt dus hele bruikbare informatie geboden, waarmee de kijker zelf aan de slag kan. Dit kan iets eenvoudigs zijn als het bakken van een taart, maar ook een complexe uitleg over het herprogrammeren van een apparaat. Welke informatie je ook wilt overbrengen, jouw publiek moet de video eenvoudig kunnen begrijpen. Daarbij kunnen wij gebruik maken van bijvoorbeeld animaties en grafische elementen om jouw boodschap duidelijk in beeld te brengen.

Zullen we jouw how-to video of instructiefilm bespreken?

Leuk als je belt!

Instructie video

Helder en effectief

Duidelijke instructies geven, die iedereen begrijpt, is niet eenvoudig. Een goede instructie video kan je helpen jouw boodschap op een heldere manier over te brengen. Je neemt de kijker stap voor stap mee door het proces, waar zelfs de meest complexe zaken eenvoudig kunnen worden uitgelegd. Een instructie video is ook zeer geschikt als je eenvoudig wilt laten zien hoe jouw dienstverlening eruit ziet. Dit is een krachtige tool op jouw website of tijdens een verkoopgesprek.  

Software demo video

Breng jouw software tot leven

Als softwarebedrijf lever je geen tastbaar product. Hoe kun je dan toch jouw klanten vinden en binden? Een software demo video heeft de kracht om jouw software tot leven te brengen. Screen capture is een onmisbaar onderdeel in een software demo video. Maar er zijn meer belangrijke ingrediënten in een creatieve software demo video.

Neem jouw software demo op in onze studio

Het gebruik van een green screen kan een extra toegevoegde waarde bieden in jouw software demo video. Zo kun je bijvoorbeeld een presentator in een geanimeerde omgeving zetten. Het verhaal van jouw presentator wordt ondersteund door schermopnames en animaties, om belangrijke concepten en functies uit te leggen. Quickworks beschikt over een professionele opname studio met green screen.

Maak het persoonlijk

Maak jouw product menselijker door het gebruik van een presentator die jouw software demonstreert. Immers mensen doen zaken met mensen. Je kunt hiervoor een van jouw eigen medewerkers gebruiken. Maar ook een professionele acteur is mogelijk. Wij helpen je graag bij de casting van een geschikte acteur. Door een unieke, innovatieve software demo video te maken val je op binnen jouw markt, en streeft u uw concurrenten voorbij.

Case study video

Case study video, de invloedrijke tool

Case study video’s zijn een enorm invloedrijke tool in jouw marketing. Laat de successen van jouw bedrijf zien op de meest overtuigende en geloofwaardige manier mogelijk. Niets werkt beter in de verkoop dan zien dat andere mensen en bedrijven, waarmee je je kunt identificeren, succesvol gebruik hebben gemaakt van een dienst waarin je ook geïnteresseerd bent. Niet alleen levert het je inspiratie op, je creëert het onweerstaanbare “dat wil ik ook!” effect. Wij kunnen het natuurlijk niet laten om jouw te wijzen op ons eerdere werk, zodat je kunt zien wat je van ons mag verwachten.

Voordelen van case study video’s

In tegenstelling tot al jouw andere marketingmateriaal kun je met een case study de ervaring van een derde partij toevoegen. Niets is zo krachtig als een ander die verteld hoe goed jouw product of dienst bevallen is. Mensen laten zich steeds sterker beïnvloeden door online reviews bij hun aankoopbeslissingen. Case study video’s leveren daarom een belangrijke bijdrage. 

Breed inzetbaar

Case study video’s zijn breed inzetbaar. Op jouw eigen website en sociale platformen zoals YouTube, Vimeo en Facebook. Maar ook in jouw e-mailmarketing en diverse offline marketingmateriaal zijn deze video’s een waardevolle toevoeging. 

Screen capture video

Screen capture video laten maken

Het vastleggen van jouw scherm is de ideale manier om jouw software te demonstreren. Maar een video met enkel screen capture kan al snel saai worden. Til jouw software demo video naar een hoger niveau door jouw software tot leven te brengen en belangrijke functies op een onderscheidende wijze te benadrukken middels grafische effecten. Neem geen genoegen met enkel statische screen capture opnames. Maak gebruik van de kracht van inzoomen, pannen en overgangen van lineaire naar 3D opnames.

Voorlichtingsfilm

Een voorlichtingsfilm die jouw publiek laat nadenken

Een voorlichtingsfilm kan de kennis, houding en het gedrag omtrent een onderwerp sterk beïnvloeden. Maak mensen bewust van een bepaald probleem, laat ze nadenken en help ze de juiste beslissing te nemen. Beelden spreken veel krachtiger dan woorden. Een goede film speelt in op de emoties van de kijker. En emoties zijn nodig om effectieve houding en gedrag veranderingen teweeg te brengen.   

De voorlichtingsfilm die verschil maakt

Een indrukwekkende voorlichtingsfilm kan het verschil maken voor jouw doelgroep. Voor (semi) overheden en ministeries is een voorlichtingsfilm dé manier om veiligheidscampagnes en overheidsvoorlichting bij de doelgroep onder de aandacht te brengen.

Ook in het bedrijfsleven doet de voorlichtingsfilm het goed, denk bijvoorbeeld aan de farmaceutische industrie. In een voorlichtingsfilm wordt een klant niet overgehaald een bepaald product te kopen, maar op weg geholpen om de juiste beslissing te nemen, op basis van objectieve informatie. Vaak worden deze filmpjes gemaakt in samenwerking met artsen en patiëntenorganisaties, wat de geloofwaardigheid nog meer versterkt.