Non profit video voor NGO’s

Vraag aandacht

Vraag aandacht voor jouw maatschappelijke vraagstuk, maak mensen bewust en breng gedragsverandering op gang met de perfecte non profit video. Jouw doelgroep is niet op zoek naar een dienst of product. Zij willen graag hun tijd, geld of diensten inzetten om een verschil te maken in de wereld. Met een non profit video laat je zien welke positieve impact jouw NGO organisatie heeft. Jouw doel en boodschap is anders dan die van een gemiddeld bedrijf. Daarom vraagt het maken van een goede non profit video om een andere aanpak. Quickworks weet als geen ander hoe emoties kunnen worden overgebracht via video. 

Storytelling centraal bij non profit video’s

Storytelling is onze passie en dit passen wij dan ook graag toe. Verhalen maken veel meer indruk dan een opsomming van feiten. En juist non profit organisaties hebben geweldige verhalen om te delen. Waarom is jouw project zo belangrijk? Welke hulp heb je al geboden en wat is het resultaat daarvan? Jouw boodschap op een pakkende en heldere manier overbrengen, en mensen warm laten lopen voor jouw organisatie, dat wil je bereiken.

Trek nieuwe sponsors en donateurs aan met uw non profit video

Mensen willen echt wel

Jij als NGO, ofwel niet gouvernementele organisatie, opereert los van de overheid. Je zet je, op niet commerciële wijze, in voor een politiek of maatschappelijk doel. Maar daar is geld voor nodig. Diverse particuliere giften helpen je verder, maar ook bedrijven doneren graag aan NGO’s. Want de moderne consument houdt van maatschappelijk verantwoordelijke producten. En ook medewerkers werken graag voor een maatschappelijk verantwoordelijk bedrijf.

Laat zien wat je doet

Veel bedrijven doen aan sponsoring van festivals, evenementen en goede doelen. Jouw NGO kan één van de doelen zijn die van deze zakelijke vrijgevigheid mag profiteren. Maar hoe vestig je de aandacht op jouw non profit organisatie? Juist, met een goede non profit video. Laat zien wat je doet, wat je al heeft bereikt en waarom jouw organisatie de juiste is om mee in zee te gaan. Een goede sponsor partner realiseert zich dat ze geen donatie doen, maar een business deal waar je beide beter van wordt. Laat toekomstige sponsors de commerciële kansen zien die een evenement, doel of organisatie kan brengen en ze zullen je graag willen sponsoren.

Maak een afspraak om te brainstormen over hoe jouw verhaal sterk neer te zetten.

Binnen en buitenland van A tot Z

NGO marketing

Ook al gaat marketing in de basis om het behalen van meer omzet, ook non profit organisaties bedrijven marketing. De doelen zijn alleen anders. Zoals het werven van leden, binnenhalen van nieuwe sponsors en contributies of het vergroten van het bewustzijn rondom jouw doel. Als non profit organisatie verkoopt je vooral uzelf. En dit gaat vaak gepaard met een bepaald gevoel dat je mensen mee wilt geven, een emotie. Videomarketing kan je daarbij uitstekend helpen.

Wat wordt het verhaal?

Een verhaal dat de juiste emotie overbrengt is essentieel om jouw non profit video te laten slagen. Om jouw doelen te bereiken moeten een aantal punten zeker in de video terugkomen:

 • Je heb een missie. Wat is ervoor nodig om jouw organisatie daarin te laten slagen?
 • Kies de juiste persoon voor jouw video, iemand waarmee jouw doelgroep zich kan identificeren.
 • Welke emotie wil je overbrengen? Kies de juiste toon om dit gevoel op te wekken.
 • Vraag! Laat jouw doelgroep in actie komen door één duidelijke manier te geven waarop mensen kunnen helpen.

In binnen en buitenland van A tot Z

Quickworks is een allround videoproductiebedrijf dat je van a tot z kan helpen bij het realiseren van de perfecte video voor jouw organisatie. In de allereerste plaats door onze mensen die met kennis van zaken, passie en respect voor mens en dier voor je aan de slag gaan. Ook voor opnames in het buitenland zijn wij jouw partner. Wij zijn gewend om te zorgen voor de benodigde vergunningen en de reis van a tot z te regelen. Loopt het net even anders (niet geheel ongebruikelijk in 2e en 3e wereldlanden), ook dan verzinnen we weer een oplossing. Wij beschikken over de modernste apparatuur waardoor wij jouw verhaal en doel aansprekend in beeld kunnen brengen. Drone video beelden en fotografie is ook allemaal mogelijk. Indien relevant zorgen we ook voor de casting van de juiste acteur(s) en figuranten. Wij produceren niet alleen jouw non profit video maar helpen je ook bij de activatie. En met onze ervaring in viral marketing kan het zomaar zijn dat jouw video de wereld verovert.

Meer steun voor jouw goede doel

Een geweldige film voor jouw goede doel

Zes tips

Heb je nooit eerder een film gemaakt voor jouw goede doel? Een goed videoproductiebedrijf helpt je stap voor stap door het proces heen. Om je op weg te helpen geven we je alvast 6 tips om over na te denken:

 1. Jouw doel.
  Nog voor er aan een concept gedacht kan worden moet jouw doel helder zijn. Welk bericht wil je delen met jouw publiek? Wat moeten ze voelen en denken na het zien van de film? En vooral, wat moeten ze doen, welke actie wilt u zien?
 2. Jouw merkwaarden.
  Zodra het doel helder is gaan we kijken naar jouw merkwaarden. Welke tone-of-voice past bij jouw organisatie en jouw doelgroep? Hoe beter wij jouw organisatie en doelgroep begrijpen, hoe beter wij dit kunnen verwoorden in een pakkende video.
 3. Promotie.
  Weet je waar jouw doelgroep zich bevindt? Hoe wil je jouw film promoten? Wij helpen je graag jouw marketingstrategie [IL] sterk neer te zetten. En wij maken passende video content [IL] voor elk kanaal.
 4. Budget.
  Wij houden graag uw budget in de gaten. De kosten kunnen enorm variëren, afhankelijk van wat je wilt bereiken. Een tv campagne [IL-reclame?] is veel kostbaarder dan bijvoorbeeld een reeks video’s voor social media.
 5. Balans en actie.
  Je zet zich ongetwijfeld in voor prachtige goede doelen. Waarschijnlijk heb je een ruime beschikking over zeer emotionele beelden. Toch is het belangrijk de emotie niet jouw boodschap te laten overheersen. Jouw publiek moet actie ondernemen!
 6. Combineren.
  Vaak kunnen wij tijdens een productie extra bruikbare content maken voor meerdere doelen. Zo kan er een korte versie worden gemaakt voor social media, of foto’s [IL] waarmee je jouw campagne breder kunt opzetten.

Samen sparren over jouw non profit video of goede doel? Neem dan vandaag nog contact met ons op.