Testimonial video laten maken

Krachtige verkooptool

Testimonials, of reviews, zijn de krachtigste tools als het gaat om verkoop, vooral online. Sociale bewijskracht heeft een sterke invloed op de beslissingen die mensen nemen. Mensen kijken graag naar de mening van anderen, vooral als deze op hen lijken. Psycholoog en hoogleraar Robert Cialdini zei tijdens een interview het volgende over testimonials:
“Ik zag pas geleden een verbluffend onderzoek waaruit bleek dat 98% van alle klanten die online winkelen eerst de reviews lezen van anderen. Voor mij als psycholoog is dat verbazingwekkend. Ik ben nog nooit eerder iets tegengekomen waardoor 98% van de mensen zich laten beïnvloeden.” | Dr. Robert Cialdini – Expert op het gebied van beïnvloedingstechnieken

Authentieke emotie en betrokkenheid weerspiegelen

Testimonials mogen dus zeker niet ontbreken. Geschreven reviews hebben al een sterke invloed. Maar een klant die op video zijn of haar bevindingen verteld is nog veel krachtiger. Op video komt emotie veel beter over, het wordt gezien als hoogwaardige en aantrekkelijke content die authentiek is. Een review op video laat de persoon achter het verhaal zien. Als jouw doelgroep zich met deze persoon en situatie kan identificeren zal de boodschap nog waardevoller zijn, en een betrouwbare ondertoon krijgen. Maar een goede testimonial video maken is nog niet zo gemakkelijk. Er komt meer bij kijken dan de klant voor de camera zetten voor een interview. Voor de videoproductie zijn er al tal van aspecten waarover nagedacht moeten worden, en ook een gedegen voorbereiding is belangrijk. Quickworks helpt je graag bij het maken van de meest waardevolle testimonials.   

Jouw klanten zijn jouw beste verkopers

Sterker

Een goede testimonial video is geen aaneenschakeling van complimenten voor jouw bedrijf. De klant vertelt hoe hij of zij het product of de dienst heeft ervaren. Ook minder positieve punten mogen hier genoemd worden. Graag zelfs, want dat vergroot de geloofwaardigheid. Vooral als je, als bedrijf, deze punten goed opgelost heeft maakt dat de review nog sterker. Maak er dus geen verkoopvideo van maar een echte klantervaring.

Mensen zijn gek op verhalen

Probeer lege termen als “goede service”, “snelle levertijd” en “geweldige kwaliteit” te voorkomen. Laat jouw klant het verhaal vertellen. Mensen zijn gek op verhalen. Stuur hier in het interview op aan. Vraag bijvoorbeeld wat het probleem was, welke twijfels er waren en hoe dit is opgelost.

Een oprecht, eerlijk en geloofwaardig verhaal

De belangrijkste factor bij het maken van een klant beoordeling video is het vastleggen van een oprecht, eerlijk en geloofwaardig verhaal. Er moet altijd een zorgvuldige balans worden gehouden tussen het script, de vragen die gesteld worden, en het antwoord van jouw klant. Jouw klant moet altijd de vrijheid hebben zijn of haar persoonlijke antwoord te geven in de videoboodschap. Kortom oprechte storytelling.

Succesfactoren van een review video

Breng jouw review video's onder de aandacht

Op vele plekken in te zetten

Testimonial video’s zijn een essentieel onderdeel van de Help content binnen 3H model. Jouw eigen website, of webshop, is de perfecte plek om jouw reviews te hosten. Maar ook offline kun je ze prima inzetten, bijvoorbeeld tijdens beurzen of presentaties. Het plaatsen van deze video’s op online platformen zoals YouTube, Facebook en andere social media kanalen helpen je nieuwe, potentiële klanten te overtuigen van jouw product of dienst. Ook in jouw e-mail marketingcampagne kunnen goede testimonials de click through rate (CTR) aanzienlijk verhogen. Wil je weten wat testimonial video’s voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met je.