Uitleg video

Uw boodschap duidelijk in beeld

Complexe ideeën, business modellen, processen, producten en diensten worden glashelder gecommuniceerd via een uitleg video. Of het nu gaat om een software demo video, een how-to video, instructie video of case study video, uitleg video’s zetten jouw bedrijf neer als expert in jouw vakgebied. Quickworks helpt je graag met het plannen, maken en activeren van jouw uitlegvideo’s.

De succesfactoren van een uitleg video

De uitleg video past perfect in de categorie “Help” van het 3H model. Deze soort video content zal je tevreden klanten opleveren, en jouw conversie blijvend stimuleren. Je creëert meer loyaliteit en betrokkenheid bij iedereen die belang heeft bij jouw producten of diensten. Door jouw doelgroep te voorzien van nuttige informatie blijft de brand awareness hoog. Daarnaast kunnen mensen zelf problemen oplossen met jouw uitleg video’s, dat kan de druk op jouw helpdesk en klantenservice flink verlagen.

Gestructureerde reeks uitleg video's

Met een gestructureerde reeks uitleg video’s kun je een groep van trouwe merkfans opbouwen. Deze vorm van video content is uitermate geschikt voor op jouw website, digitale handleidingen en kanalen zoals YouTube. Uitleg video’s zijn enorm populair op social media kanalen. Je verhoogt de waarde van jouw merk enorm en kunt vrij eenvoudig nieuwe volgers aantrekken. Daarnaast helpt een goed geoptimaliseerde video jouw SEO te verbeteren.    

How-to video's

Video's die echt waarde toevoegen 

How-to video’s zijn, net als uitleg video’s, enorm krachtige tools binnen jouw video content marketing. Met een how-to video voeg je echte, direct bruikbare waarde toe voor jouw doelgroep. Mensen zullen dit waarderen en al snel zal je een loyaal online publiek opbouwen. Sommige groeien zelfs door tot merkambassadeurs, superfans van jouw merk en bedrijf. In een how-to video wordt stap voor stap uitgelegd hoe een product werkt of hoe de kijker zelf iets kan doen of maken. Je kunt uitleggen hoe jouw product werkt en voorkomt zo dat er veel vragen moeten worden beantwoord door jouw helpdesk of verkopers.

Er wordt dus hele bruikbare informatie geboden, waarmee de kijker zelf aan de slag kan. Dit kan iets eenvoudigs zijn als het bakken van een taart, maar ook een complexe uitleg over het herprogrammeren van een apparaat. Welke informatie je ook wilt overbrengen, jouw publiek moet de video eenvoudig kunnen begrijpen. Daarbij kunnen wij gebruik maken van bijvoorbeeld animaties en grafische elementen om jouw boodschap duidelijk in beeld te brengen.

Belangrijke aandachtspunten bij het maken van een how-to video

Merkidentiteit
Elke how-to video moet passen bij de merkidentiteit van jouw bedrijf. Heb je een serieus imago of wil je je juist als gezellig en toegankelijk presenteren. De tone of voice moet kloppen, en in lijn zijn met de rest van jouw marketing.

Doelgericht
Voor wie maak je de how-to video? Is dit voor jouw klanten, die al van jouw producten of diensten gebruik maken? Of probeert je juist die groep mensen te benaderen die nog op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem?

Op niveau
Een goede how-to video is eenvoudig te begrijpen voor de doelgroep waarvoor hij bedoeld is. Te veel of te weinig complexiteit en je loopt jouw doel mis. Daarom verdiepen wij ons al tijdens de eerste fase, voor het maken van de video, in jouw doelgroep.  

Presentator
Bij een how-to video wordt vaak gebruik gemaakt van een presentator. Hiervoor kan een professionele acteur worden ingehuurd. Maar je kunt ook iemand van jouw eigen bedrijf gebruiken. Het inhuren van een acteur heeft diverse voordelen. Ze zijn gewend aan de camera en zullen op een ontspannen en natuurlijke manier overkomen op de video. Een goede presentator maakt het verschil in jouw video. 

Kort en bondig
Je kunt ongetwijfeld uren vertellen over jouw product of dienst. Maar treed in een how-to video niet te veel in details. Maak de video helder, kort en bondig. Is het een complex proces, deel het dan liever op in een serie van meerdere video’s. 

Informatief
Hoe verleidelijk het ook is, een how-to video is geen advertentie of reclame. Vermijd dus elke vorm van verkoop in deze video’s. Vooral YouTube en social media gebruikers zijn hier erg op gespitst. Zodra er een vorm van verkoop in de video voorkomt haken zij al snel af.

Zullen we jouw how-to video of instructiefilm bespreken?

Leuk als je belt!

Het videoproductie proces

Planmatige aanpak

Scripting door onze creatievelingen

Onze filmcrew in actie

In house post-productie

Oplevering en activatie

Instructie video en training's video

Helder en effectief

Duidelijke instructies geven, die iedereen begrijpt, is niet eenvoudig. Een goede instructie video kan je helpen jouw boodschap op een heldere manier over te brengen. Het is een effectieve manier om gemakkelijk en snel de werking van een ingewikkeld product of proces uit te leggen. Je neemt de kijker stap voor stap mee door het proces, waar zelfs de meest complexe zaken eenvoudig kunnen worden uitgelegd. Een instructie video is ook zeer geschikt als je eenvoudig wilt laten zien hoe jouw dienstverlening eruit ziet. Dit is een krachtige tool op jouw website of tijdens een verkoopgesprek. Verkoopt je gecompliceerde apparaten? Maak een training video om jouw klanten te helpen optimaal resultaat te behalen met jouw product.

Instructie video laten maken, stap voor stap

Een goede instructie video maakt een ingewikkelde gebruiksaanwijzing overbodig. Sneller en effectiever werken en nooit meer eindeloos dezelfde vragen beantwoorden. Quickworks brengt zelfs jouw ingewikkeldste materie duidelijk in beeld. Dit kan zijn met schermopnames, animaties of testpersonen die zelf de handelingen stap voor stap uitvoeren.

 1. Het gesprek
  Tijdens een uitgebreid gesprek verdiepen wij ons in de visie achter jouw merk, jouw doelgroep en het verhaal achter de instructie video.

 2. Concept en script
  Met de informatie uit ons gesprek gaan wij brainstormen. Er wordt een concept op papier gezet en een script gemaakt. Eventueel ondersteund met een moodboard wordt deze aan je gepresenteerd.

 3. Opnames
  Ben je tevreden met het concept en script, dan is het tijd voor actie. De opnames kunnen beginnen. Wij trekken alles uit de kast om jouw verhaal zo helder mogelijk in beeld te brengen.

 4. Montage en editing
  Alleen de beste takes worden gebruikt voor jouw instructie video. Eventueel gecombineerd met passende muziek en een strakke voice-over, waar nodig aangevuld met een animatie en wat kleurbewerking, en jouw video is klaar!

 5. Activatie
  Jouw instructie video is klaar. Je kunt deze offline gebruiken, binnen jouw bedrijf. Of jouw training video direct doorsturen naar jouw klanten. Ook online doet deze vorm van video content het goed. Maar dan moet de video wel op de juiste plaatsen getoond worden. Daarom helpt Quickworks je graag met de activatie van uw video content. Wij zorgen dat jouw instructie video op die plekken terecht komt waar jouw doelgroep zich bevindt.     

Software demo video

Breng jouw software tot leven

Als softwarebedrijf lever je geen tastbaar product. Hoe kun je dan toch jouw klanten vinden en binden? Een software demo video heeft de kracht om jouw software tot leven te brengen. Screen capture is een onmisbaar onderdeel in een software demo video. Maar er zijn meer belangrijke ingrediënten in een creatieve software demo video.

Neem jouw software demo op in onze studio

Het gebruik van een green screen kan een extra toegevoegde waarde bieden in jouw software demo video. Zo kun je bijvoorbeeld een presentator in een geanimeerde omgeving zetten. Het verhaal van jouw presentator wordt ondersteund door schermopnames en animaties, om belangrijke concepten en functies uit te leggen. Quickworks beschikt over een professionele opname studio met green screen.

Maak het persoonlijk

Maak jouw product menselijker door het gebruik van een presentator die jouw software demonstreert. Immers mensen doen zaken met mensen. Je kunt hiervoor een van jouw eigen medewerkers gebruiken. Maar ook een professionele acteur is mogelijk. Wij helpen je graag bij de casting van een geschikte acteur. Door een unieke, innovatieve software demo video te maken val je op binnen jouw markt, en streeft u uw concurrenten voorbij.

Screen capture video

Screen capture video laten maken

Het vastleggen van jouw scherm is de ideale manier om jouw software te demonstreren. Maar een video met enkel screen capture kan al snel saai worden. Til jouw software demo video naar een hoger niveau door jouw software tot leven te brengen en belangrijke functies op een onderscheidende wijze te benadrukken middels grafische effecten. Neem geen genoegen met enkel statische screen capture opnames. Maak gebruik van de kracht van inzoomen, pannen en overgangen van lineaire naar 3 D opnames.

Bekijk onze pakketprijzen

Op allerlei manieren kan je je bedrijf presenteren.
Om je daar een inzicht in te geven hebben we 3 pakketten samengesteld:

 • Starter
 • Premium
 • Super

Bel gerust als je eigen ideeën hebt, of als je in plaats van 1 video een serie wilt maken die daarmee oa de sales, marketing en branding kan ondersteunen. Vanuit 1 opnamedag kunnen wij bijvoorbeeld meerdere video's maken. We vinden het tof om met jou over de invulling na te denken.

Case study video

Case study video, de invloedrijke tool

Case study video’s zijn een enorm invloedrijke tool in jouw marketing. Laat de successen van jouw bedrijf zien op de meest overtuigende en geloofwaardige manier mogelijk. Niets werkt beter in de verkoop dan zien dat andere mensen en bedrijven, waarmee je je kunt identificeren, succesvol gebruik hebben gemaakt van een dienst waarin je ook geïnteresseerd bent. Niet alleen levert het je inspiratie op, je creëert het onweerstaanbare “dat wil ik ook!” effect. Wij kunnen het natuurlijk niet laten om jouw te wijzen op ons eerdere werk, zodat je kunt zien wat je van ons mag verwachten.

Voordelen van case study video’s

In tegenstelling tot al jouw andere marketingmateriaal kun je met een case study de ervaring van een derde partij toevoegen. Niets is zo krachtig als een ander die verteld hoe goed jouw product of dienst bevallen is. Vooral op video geeft dit een echt gevoel van authenticiteit. Mensen laten zich steeds sterker beïnvloeden door online reviews bij hun aankoopbeslissingen. Case study video’s leveren daarom een belangrijke bijdrage. Een case study video voldoet aan de gouden regel van de marketing. Praat over de voordelen van het product, niet de kenmerken. Laat jouw product of dienst in actie zien terwijl de focus op de klant blijft. Hierdoor vergroot je het vertrouwen in jouw product, en jouw merk.

Breed inzetbaar

Case study video’s zijn breed inzetbaar. Op jouw eigen website en sociale platformen zoals YouTube, Vimeo en Facebook. Maar ook in jouw e-mailmarketing en diverse offline marketingmateriaal zijn deze video’s een waardevolle toevoeging. Om een optimaal effect te behalen helpt Quickworks je graag bij de activatie van jouw video content. Zo weet je zeker dat jouw video bij jouw doelgroep terecht komen. Ben je benieuwd hoe Quickworks je kan helpen met jouw video content? Neem dan contact met ons op. Wij brainstormen graag met je!