De kracht van video marketing

Iedereen kijkt video

Slim ingezette video marketing is een zeer krachtige speler binnen jouw bedrijf. Gemiddeld kijken we per dag bijna 10 uur naar verschillende beeldschermen en dat is steeds vaker video in allerlei hoedanigheden. De meeste mensen houden meer van beeld dan van tekst.

“Het inzetten van video marketing is dus eigenlijk niet meer dan logisch.”

Een goed verhaal slim verspreid

Quickworks is de specialist in video marketing. Zonder goede strategie is video marketing zinloos. Elke film heeft een goed verhaal nodig, een uitstekend productieproces en een gedegen video activatie. Daarom gaat Quickworks verder dan alleen videoproductie en verzorgt jouw gehele video marketing van begin tot eind.

Waarom een video strategie

Een goede video strategie zorgt voor een optimaal effect van de ingezette video’s. Je wilt uiteraard iets bereiken met de video’s die je inzet voor jouw bedrijf. Naamsbekendheid, oftewel branding, leads, sales of instructie zijn enkele van de doelen die je kunt hebben. Hiervoor is een goed doordachte video strategie nodig. Wanneer Quickworks aan de slag gaat met jouw video strategie kijken wij naar het complete plaatje. Als uitgangspunt nemen wij jouw huidige marketing strategie, om van daaruit de verschillende onderdelen van de video strategie te ontwikkelen. Aan de hand van deze informatie wordt de perfecte video content gecreëerd. Uiteraard ondersteunen wij deze met een goede video activatie. Onderdelen van de video strategie zijn:

 • Kijkers profielen maken
 • Customer journey ontwikkelen
 • In kaart brengen van de concurrentie
 • Te produceren video content vaststellen
 • Activatie plan opstellen
 • Video platform(en) kiezen
 • Richtlijnen uitzetten
 • Succescriteria stellen

5 belangrijke punten binnen de video strategie

Voordelen van een videostrategie

Planmatige aanpak

Optimaal gebruik van budget

Commercieel succesvolle content

Totale customer journey beïnvloed

Gericht en vindbaar

3H model

Solide basis

Wil je serieus met video content aan de slag? Dan biedt het 3Hub model een solide basis voor jouw videomarketing strategie. Je bouwt op deze manier een stabiele relatie met jouw doelgroep op. Je wordt beter gevonden en houdt jouw doelgroep tevreden door hun vragen te beantwoorden. Doordat je een blijvende impact opbouwt zal je conversie verhogen. 

Video content overzichtelijk gemaakt

Het 3Hub model is opgedeeld in drie soorten video content. Hero, Hub en Help.

Hero video content

 • Met de Hero video content pak je groots uit. Je bereikt met deze video’s een breed publiek, wie weet gaat uw video wel viral! Je vergroot de impact en het bereik van jouw Hero video content door regelmatig Hub video content te maken.

Hub video content

 • Hub video content is een vaste waarde binnen jouw video marketing. Bezoekers blijven hiervoor terugkomen en je bedrijf blijft in beeld bij jouw (potentiële) doelgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een serie online video’s. 

Help video content

 • En als laatste is er de Help video content. Dit lijkt de minst interessante van de drie. Maar je beantwoordt hiermee direct de vragen en behoeftes van jouw doelgroep. Video content waar de kijker vaak pro-actief, zelf naar op zoek gaat.  Met de juiste beschrijving zorgen deze video’s daarom voor een nog betere vindbaarheid. In de zoekmachines wordt steeds vaker gewerkt met hele zinnen die vaak als een vraag worden geschreven; hoe werkt…, waar kan ik…, goede ideeën voor…. Etc.

Slim doceren door het jaar heen

Hero zet je zeer gedoceerd in, 1 tot 3 keer per jaar. Hub plan je vaker in, zo’n 3 tot 12 keer per jaar. Help is de vaste basis en kan zo vaak als mogelijk. Alles natuurlijk afhankelijk van het soort bedrijf. Hieronder zie je de drie soorten video content van het 3Hub model overzichtelijk op een rij:

Video activatie

Goede video activatie bepaalt het succes

Zonder goede video activatie kun je jouw nieuwe video net zo goed op de plank laten liggen. En dat is zonde. Wij begrijpen dat je jouw video content aan zo veel mogelijk mensen wilt laten zien. Goede video promotie en activatie is daarom onmisbaar om tot succes te komen. De video kan zowel online als offline worden ingezet, Quickworks helpt je hierbij. Dit doen wij door jouw video te optimaliseren en via de juiste kanalen in te zetten. Wij kunnen campagnes inzetten via sociale kanalen, en je helpen via advertenties en andere betaalde media jouw video onder de aandacht te brengen.

Ook toe aan videomarketing met QuickWorks?

Altijd de juiste video, op elk kanaal