De kracht van video marketing

Iedereen kijkt video

Het merendeel (52%) van de marketingprofessionals zegt dat video content de beste ROI (rendement op investering) geeft van alle vormen van content. Slim ingezette video marketing is daarom een zeer krachtige speler binnen jouw bedrijf. Gemiddeld kijken we per dag bijna 10 uur naar verschillende beeldschermen. En we kijken liever naar beeld, dan naar tekst. 

“Het inzetten van video marketing is dus eigenlijk niet meer dan logisch.”

Een goed verhaal slim verspreid

QuickWorks is jouw specialist in video marketing. Zonder goede strategie is video marketing zinloos. Elke film heeft een goed verhaal nodig, een uitstekend productieproces en een gedegen video activatie. Daarom gaat QuickWorks verder dan alleen videoproductie en verzorgt jouw gehele video marketing van begin tot eind.

Voordelen van een videostrategie

Planmatige aanpak

Optimaal gebruik van budget

Commercieel succesvolle content

Totale customer journey beïnvloed

Gericht en vindbaar

Waarom een video strategie

Een goede video strategie zorgt voor een optimaal effect van de ingezette video’s. Je wilt uiteraard iets bereiken met de video’s die je inzet voor jouw bedrijf. Naamsbekendheid, oftewel branding, leads, sales of instructie zijn enkele van de doelen die je kunt hebben. Hiervoor is een goed doordachte video strategie nodig. Wanneer QuickWorks aan de slag gaat met jouw video strategie kijken wij naar het complete plaatje. Als uitgangspunt nemen wij jouw huidige marketing strategie, om van daaruit de verschillende onderdelen van de video strategie te ontwikkelen. Aan de hand van deze informatie wordt de perfecte video content gecreëerd. Uiteraard ondersteunen wij deze met een goede video activatie. Onderdelen van de video strategie zijn:

  • Kijkers profielen maken
  • Customer journey ontwikkelen
  • In kaart brengen van de concurrentie
  • Te produceren video content vaststellen
  • Activatie plan opstellen
  • Video platform(en) kiezen
  • Richtlijnen uitzetten
  • Succescriteria stellen

Een simpele video contentstrategie

Het 3H model - hero, hub en help content

Het 3H of hero, hub, help-model van Google helpt jou om content strategisch in te zetten. Veel organisaties zijn jou voorgegaan. En met succes. 

Met welke content leid jij jouw klanten door het koopproces? Op welke manier zorg jij voor traffic? Voor het goede gevoel en conversie? Met een goede contentstrategie laat je content voor je werken en niet andersom. En dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Want een simpele contentstrategie houd je langer vol en blijft lekker overzichtelijk.

Een aantal jaar geleden kwam Google met een model voor contentmakers op YouTube. Door dit model toe te passen op hun content groeiden kanalen snel. Al snel ontdekten de content creators dat het model breder toe te passen is dan alleen op YouTube. Inmiddels zetten veel organisaties het model met veel succes in.

Een contentstrategie die wel scoort

Zelf hebben we geleerd dat eigenlijk alleen de simpele strategieën overleven. Er moet namelijk mee gewerkt worden. Het idee achter het model is als volgt: Gedurende het jaar zet je drie verschillende soorten content in, de hero, hub en help content. Iedere soort content kent zijn eigen frequentie, doelgroep en doel.

Hieronder zie je de drie soorten content in een notendop uitgelegd met een aantal content onderwerp voorbeelden.

Het 3h model

HERO

Zorgt voor bezoekers en is jouw grote doorbraak en introductie aan de buitenwereld.

HUB

Houdt vervolgens de aandacht vast zodat bezoekers en klanten terug blijven komen en verbonden blijven.

Help

De stille kracht. Deze content gebruik je om terugkerende klanten en bezoekers steeds verder te helpen.

Goede verhouding Hero, Hub en Help video content

Je wilt natuurlijk een goede verhouding van de Hero, Hub en Help video content hebben. Een verhouding die past bij jouw bedrijf en fase(s) waar jouw klanten zich in bevinden. Focus op Hero content doe je vaak als je bedrijf relatief nog onbekend is, er belangrijke product lanceringen aan komen of helemaal nog geen Hero video content in huis hebt. Vervolgens bouw je hier vrij eenvoudig de Hub en Help content omheen. 

Natuurlijk wil je op de plank alle relevante soorten video content hebben liggen. In de praktijk werkt het meestal niet zo. Dit model werkt ook uitstekend om te prioriteren en je beschikbare budget te verspreiden over 1 of meerdere jaren. Zo vul je eenvoudig de plank met content en de planning voor content creatie en inzet ervan in.

Wil je sparren over jouw videostrategie? Wij zetten de koffie alvast klaar of de videocall :)

Neem gerust contact op

Altijd de juiste video, op elk kanaal