Effectieve YouTube video laten maken

Jouw publiek op YouTube is snel afgeleid. Een video moet dus extreem boeiend zijn om de aandacht  van jouw doelgroep tot het einde vast te houden. Een video voor social media van 30 tot 60 seconden blijkt het meest haalbaar te zijn. Ze worden gemiddeld voor zo’n 80% uitgekeken en je heeft de tijd om dieper op jouw boodschap in te gaan. Video’s van 60 seconden hebben ook een goede lengte voor bijvoorbeeld simpele how-to video’s. Tussen de 2 en 3 minuten haken de meeste mensen af. Maar is het onderwerp van jouw video boeiend genoeg dan kan een video gemakkelijk langer duren.

Een YouTube video moet dus aan nogal wat eisen voldoen. Want hoe vertel je een boeiend verhaal, met een goede call to action, in een korte video? Daar is een goed script voor nodig. En jouw video moet ook op een goede manier geactiveerd worden, om niet in de video content berg te verdwijnen.

Quickworks is een all-round videoproductiebedrijf, dat verder gaat dan het maken van een schitterende video. Wij helpen je van a tot z, van concept tot succesvolle video die jouw doelgroep bereikt. 

YouTube marketing

YouTube is het bekendste videoplatform ter wereld, met miljarden gebruikers wereldwijd. Elke dag worden hier 5 miljard video’s bekeken. Jouw video heeft hier een geweldig breed bereik, mits hij goed onder de aandacht wordt gebracht. Elke minuut wordt er 100 uur aan nieuw videomateriaal op YouTube geplaatst. Hoe val je op binnen deze grote hoeveelheid video content? Dat is precies waar Quickworks je bij kan helpen. 

Op YouTube draait het maar om één ding, views. Het liefst zoveel mogelijk. YouTube marketing is daarbij onmisbaar. Hoe meer jouw video bekeken wordt, hoe hoger deze in de zoekresultaten van YouTube zal komen. Daarnaast worden veel bekeken video’s vaker bij de gerelateerde video’s vertoond. 

Video activatie via YouTube

YouTube is veruit het bekendste video platform. Het is gratis te gebruiken en gemakkelijk te embedden en linken. En doordat Google eigenaar is van YouTube kom je video ook sneller, en hoger, in de Google zoekresultaten. Een nadeel van YouTube is de gigantische concurrentie. Jouw video kan gemakkelijk verdwijnen in de grote berg video content. Daarnaast is YouTube commercieel ingesteld, er worden dus regelmatig advertenties getoond. Daar kun je zelf natuurlijk ook gebruik van maken, door jouw eigen pre-roll in te zetten.  

Video activatie via Vimeo, het alternatief voor YouTube

Vimeo heeft, in tegenstelling tot YouTube, een schone lay-out. Er worden weinig tot geen advertenties getoond, waardoor de aandacht bij jouw video blijft. Vimeo kan gratis gebruikt worden, maar dan zit er wel een limiet aan het aantal video’s dat je kunt uploaden. Daarnaast bieden ze een aantal interessante en betaalbare abonnementen aan. Vimeo is een professioneel platform met een vriendelijk publiek, al zijn dit er wel beduidend minder dan op YouTube.

Zullen we jouw video marketing mogelijkheden bespreken?

Bel vandaag nog voor een afspraak

Pre-roll laten maken

Je hebt ze vast wel eens gezien. Je wilt een video bekijken op YouTube en vooraf start er een advertentie. Deze reclame video’s worden pre-roll genoemd. Vaak moet een pre-roll eerst helemaal worden afgekeken voor je naar de video kunt, soms kan hij al na een paar seconden worden weg geklikt. Deze slimme manier van adverteren wordt door steeds meer bedrijven gebruikt.

Direct triggeren met een pre-roll video

Pre-rolls werken het beste als ze snel triggeren, meteen de aandacht pakken van de kijker. In slechts enkele seconden moet jouw boodschap overgebracht worden. De meeste mensen klikken een pre-roll na 5 seconden al weg. Binnen deze tijd moeten ze minstens jouw merk hebben meegekregen. Nog mooier is het natuurlijk als jouw pre-roll video de kijker zo boeit dat deze hem tot het einde afkijkt. Dat is een vak apart, een uitdaging die Quickworks graag aangaat!

Video content laten maken

Video content laten maken door een ervaren en professioneel video bedrijf heeft zo zijn voordelen. Quickworks is een all-round videoproductiebedrijf. Wij maken niet alleen jouw video, wij gaan veel verder dan dat. Wij helpen je met frisse ideeën, een strakke strategie met behulp van het Google 3 hub model en een effectieve activatie van jouw video’s.

Je kunt jouw video content van a tot z aan ons overlaten. Dat scheelt je veel tijd, en geld.

Wat voegt een videoproductiebedrijf toe?

De voordelen van, video content toepassen in jouw marketing, zijn eindeloos. En in veel branches kunt je een flinke voorsprong krijgen op jouw concurrent door video’s toe te passen. Zeker als je het serieus aanpakt, en een professioneel videoproductiebedrijf inhuurt. Zij kunnen je stap voor stap helpen jouw video content op een unieke, creatieve en verfrissende manier onder de aandacht te brengen. Het is jouw investering meer dan waard. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Waarom video content inzetten?

Online video advertising

Meer en meer online 

Online video advertising neemt langzaamaan de plek in van de tv commercial. Steeds meer mensen kijken hun programma’s en series online. Daar ligt dus een grote kans om jouw bedrijf, product en merk onder aandacht te brengen. Maar ook de vele social media platformen zijn een ideale plek om jouw doelgroep te bereiken. Online video marketing is daarom onmisbaar binnen jouw bedrijf.

Online video producties

Quickworks weet precies wat er nodig is voor goede online video productie. Adverteren op YouTube, pre-rolls laten maken en video advertenties plaatsen voor, tijdens of na andere online video content, alles is mogelijk. De mogelijkheden van online video advertising zijn bijna eindeloos. Zo’n 79% van de Nederlanders boven de 13 jaar kijkt online video, vele zelfs dagelijks. Video advertising zorgt voor een positief effect op de herinnering van jouw product. Je hebt veel mogelijkheden en keuzes voor de plaatsing van jouw advertentie. Zelfs exclusieve plaatsing is mogelijk, dus zonder concurrentie in hetzelfde blok.

Interactief

Daarnaast biedt online video advertising mogelijkheden die de tv niet biedt. Je kunt jouw video advertentie aanklikbaar maken zodat je directe actie kunt stimuleren. Wacht niet langer en maak gebruik van de meest krachtige tool binnen jouw marketing. Wij laten je graag zien wat voor effect video content en YouTube marketing op jouw bedrijf kan hebben.