Vraag

Een corporate video die met mooie beelden laat zien wat Rietlanden voor een bedrijf is. Na twee gesprekken werd de opdracht aan ons gegund. De belangrijkste reden daarvoor was ons portfolio en onze ervaring in de industriële sector. Ook was het handig dat onze cameraman VCA papieren en eigen PBM's tot zijn beschikking heeft. 

Gedurende het proces kwam hier ook nog de vraag bij voor tien video header's. Voor iedere website pagina 1.

Op basis van het voor de corporate video opgenomen beeldmateriaal hebben we deze video's van circa 10 seconden geproduceerd.

Productie

Voorafgaande aan de opnames heeft de cameraman eerst de opnamelocatie bezocht om de te kijken waar de mooiste beelden op een veilige manier konden worden opgenomen.

De opnames vonden plaats op meerdere dagen, onder voorbehoud van goed weer. Naast grondopnames vanuit allerlei verschillende hoeken zijn er ook luchtopnames gemaakt. Geen drone opnames ivm de nabijheid van Schiphol, maar opnames vanuit een Cesna vliegtuig. Het zit niet echt lekker voor de cameraman maar hij doet het stiekem toch erg graag. Altijd weer een belevenis.

In de film is een typerende color grading gebruikt en vooral gewerkt met mood shots die ieder industrieel hart doet kloppen. 

Werk

Mede door onze manier van samenwerken en het mooie eindresultaat, hebben wij na deze film ook nog de nieuwe veiligheidsfilm gemaakt. De oude film was 15 minuten lang en voldeed niet meer.

Voor deze veiligheidsfilm hebben wij een concept gemaakt, die de belangrijkste punten op een goede en verkeerde manier laat zien met twee gecaste acteurs. Uiteraard hebben wij de verkeerde aanpak op een veilige manier gefilmd ;-).