Vraag

Van der Slot bestaat 100 jaar. Er was al een aantal jaar de wens om een corporate video te laten maken. Dit was het moment dat het ook moest gebeuren. Een aantal filmmakers waren op de koffie geweest ter kennismaking. Maar bij niemand dat 'jij snapt ons' gevoel.

Gelukkig was daar wel het 'o ja, da's waar ook' gevoel. Want er moest toch nog iemand anders uitgenodigd worden; Johanna. Die kende ze nog van vroeger uit haar veilingtijd.

Het was een leuk gesprek met Rob en Alex, die duidelijk een visie voor de film hadden en tegelijk QuickWorks de vrijheid toezegden om naast het proces ook de essentie van hun bedrijf in het intro van de film sterk neer te zetten. 

Productie

Voorbereiding is het halve werk. Voor het goed in beeld brengen van het proces hebben we voorafgaande aan de filmopnames de belangrijkste opname locaties bekeken en de shotlist opgesteld.

Voor het intro en het slot van deze video is een storyboard getekend. Want tja het moet wel allemaal kloppen straks, als je een bewegend one take shot wil maken, met meer dan 10 wegrijdende voertuigen die in lengte variërend tussen de 25 en 2 meter. De opname locatie was ook een puntje. Gelukkig hebben de heren van Van der Slot uitstekende connecties in Noordwijkerhout zodat het grootste parkeerterrein in de regio gebruikt kon worden.

Alex had nog meer geluk. Op een mooie zaterdagmiddag had hij alle vrachtwagens keurig voor het dock gepoetst en wel voor de fotograaf. "Ik ben wat laat, maar ehh, zou het lukken wat drone opnames over een half uur? Helemaal vergeten om jullie ook te vragen voor filmopnames". 

Resultaat

Het was lekker samenwerken met Rob en Alex. Petje af voor Rob die buiten zijn drukke werkzaamheden er altijd voor gezorgd heeft dat iedereen op de juiste plek en tijd beschikbaar was. Zal ook wel een klein beetje te maken hebben met het 24-7 logistiek bedrijf dat Van der Slot al meer dan 100 jaar is.

Normaal gesproken werken we met online previews en krijg wij de feedback via de mail die we vervolgens verwerken. In dit geval wilde Alex en Rob er erg graag bij zitten. Dus dan schuiven wij twee stolen aan bij de editor. Ja, dit kost wat meer tijd, maar het was voor hen de juiste manier. Als vervolgens stoere mannen emotioneel worden bij het zien van het eindresultaat, dan weten wij dat we een prachtig product boven verwachting hebben afgeleverd.

Op het feest was de film een publiekstrekker. De film werd daar op twee schermen continue vertoond. en hebben de gasten de film meerdere malen bekeken. Naast de film zijn 3 deelproces video's opgeleverd die op de nieuwe website en social media zullen worden ingezet.

Behind the scenes